пʼятницю, 13 червня 2008 р.

Краєзнавча новинка

Рік 2008 - щедрий на імена ювілярів - видатних постатей нашого краю. 145-річчю від дня народження Климентини Попович - Боярської присвятили бібліотекарі центральної районної бібліотеки краєзнавчу розвідку "Шляхами забутої долі" і нещодавно видали буклет, присвячений письменниці.
Шляхами забутої долі [Текст] К. Попович-Боярська - 145 років від дня народження: краєзнавча розвідка. /Заліщицька центральна районна бібліотека. Відділ інформаційно-бібліографічної та методичної роботи. - Заліщики, 2008. - 41с.
Климентина Попович (1863-1945) - українська письменниця, яка зробила помітний вклад в історію літератури. Твори Климентини Попович публікувалися в "Літературно-науковому віснику", "Долі", "Жіночій долі", Календарі "Просвіта" та інших галицьких виданнях того часу. Творчий доробок письменниці складають 32 вірші, поема "Звичайна історія", 6 оповідань, спогади, 39 листів до Івана Франка та інше.
З 1901 року Климентина Попович проживала у селі Новосілка-Костюкова нашого району.
Більше дізнатись про письменницю Климентину Попович можна із буклету, який поміщено на веб-сторінці Заліщицької ЦБС  http://zallibrary.hmarka.net

пʼятницю, 6 червня 2008 р.

Запрошуємо відвідати веб-сайт Синьківської сільської бібліотеки


5 червня 2008 року Синьківська бібліотека-філія зареєструвала веб-сайт http://sunkiw-library.at.ua . Інтернет-центр у Синькові відкрито за сприяння посольства США в Україні 14 січня 2003 року. На той час ця бібліотека була першою сільською бібліотекою в Україні, яка отримала доступ до Інтернет-ресурсів. З тих пір користувачами бібліотечного Інтернет-центру є мешканці не тільки цього гарного села, але й сусідніх сіл Заліщицького району, сусіди із Борщівського району Тернопільської області, а також Заставнівського району Чернівецької області.
Сільські мешканці схвально зустріли звістку про надання їм безкоштовного доступу до Інтернет-ресурсів. Багато сельчан уже навчились у бібліотеці самостійно користуватись комп`ютером, черпати інформацію з ресурсів Інтернету.
Цікаво організовує роботу бібліотечної установи завідувачка бібліотеки-філії Ольга Петрівна Боднар - досвідчений бібіотечний працівник, яка понад 30 років творчо працює у сільській бібліотеці.

четвер, 5 червня 2008 р.

Дністрові зорі


8 червня 2008 року у м. Заліщики на Тернопіллі відбувся Регіональний фестиваль української народної пісні, музики і танцю "Дністрові зорі - 2008".

1969 рік започаткував проведення першого районного фестивалю "Дністрові зорі-69", який згодом став Регіональним. З тих пір пісенне свято є традиційним. Цьогоріч гостями та учасниками фестивалю у Заліщиках знову були творчі колективи м. Заставна (Чернівецька обл.) та м.Городенка (Івано-Франківська обл.)


Щиро запрошуємо Вас на Фестиваль!

Заліщики в намисті Дністра
















Інформація про край:
http://www.zallibrary.hmarka.net
http://www.zallibrary.w.pw/

Яку інформацію про край хотіли б отримати Ви?
Будемо вдячні за Ваші цікаві повідомлення.

Цікава новітня технологія

Колектив бібліотечних працівників Заліщицької районної книгозбірні вирішив розпочати свою участь у реалізації технології Веб 2.0 із створення власного блогу.


Ми хотіли б розповісти усім про себе, інформувати про важливі події, які відбуваються у нашому краї. Найважливішою в цій технології вважаємо можливість обговорювати цікаві теми, новини, обмінюватись інформацією.

Запрошуємо до спілкування!