середа, 27 квітня 2016 р.

Чорнобиль - це наш нестримний біль



      Уже тридцять років  дзвони Чорнобиля стукають у наші серця.  Повертаємось  пам’яттю й серцем до незабутніх  трагічних подій. 

      У бібліотеках Заліщицької ЦБС проведено   низку  заходів,  присвячених 30-ій річниці трагічної  дати  в історії України -  реквієми-пам’яті: «Біль і крик душі – Чорнобиль», зустрічі з ліквідаторами  аварії на Чорнобильській АЕС: «Попіл Чорнобиля – в наших серцях», огляди літератури, преси: «І Атом століття раною горить»,   онлайн-подорожі: «Полин-зоря, що опалила світ» та інші.

     У центральній районній бібліотеці  оформлено книжкові виставки,  тематичні викладки літератури і преси. Користувачам бібліотек  пропонується перегляд  фільмів,  онлайн-спілкування:  «Пропустім Чорнобиль крізь серця».

       
 Для відвідувачів бібліотек  доступними є записані  бібліотекарями спогади  ліквідаторів  наслідків аварії на ЧАЕС, жителів району,  що зберігаються  у книгозбірнях.

      Актуальним   у Страсний тиждень є  Звернення Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ з приводу тридцятих роковин Чорнобильської катастрофи.

      26 квітня 2016 року  біля  пам’ятного комплексу «Ліквідаторам аварії на ЧАЕС  та учасникам бойових дій в Афганістані» в Заліщиках  відбувся  мітинг-реквієм,  в якому  взяли участь духовенство, очільники районної та міської влади, громадськість міста.   За проявлену мужність та героїзм  ліквідаторам Чорнобильської катастрофи  вручили  пам’ятні відзнаки  «За заслуги».

Немає коментарів: