четвер, 20 грудня 2018 р.

«Просвіта» кличе нас у майбуття!


Ювілейний  150-ий  рік  товариства  «Просвіта» осяяний  в нашім краї  низкою подій,  що мають  характер непроминальності.
  
У бібліотеках району  організовані  книжкові виставки,  проводяться  інформаційні  заходи  для відзначення  цієї  величної дати  в Україні  і на Тернопіллі.
   Бібліотечні працівники  знайомлять  мешканців району  з друкованими джерелами,  які розповідають  про історію  створення  та діяльність  просвітницьких товариств,  читалень, патріотичних  об’єднань: «Луг», «Січ», «Рідна школа» та інших.
     До 125-річчя «Просвіти» у бібліотеках району  проводився історичний пошук,  записано  багато спогадів  просвітян, зібрані цікаві  краєзнавчі документи,  давні фотосвітлини  і створена  ілюстрована  виставка «Просвіта»:  сторінки історії", яка  тепер  експонується у читальній залі центральної районної бібліотеки.
      У сільських книгозбірнях  оформлено виставки,  викладки краєзнавчих пам’яток, документів, які викликають зацікавленість  у багатьох відвідувачів бібліотечних установ.
     Працівники центральної районної бібліотеки  провели  прес-калейдоскоп  «Просвіта»  у культурно-освітніх іменах»,  підготували  попереджувальну довідку «Могутні крила «Просвіти», до  150-ти річчя  культурно-освітньої  громадської організації, а  17 грудня  брали участь  у святковій академії «Вогонь «Просвіти» не згасає», що відбулась у читальному залі  бібліотеки  Заліщицького аграрного коледжу  імені Євгена Храпливого і була  організована  просвітянами  цього навчального закладу.

          

Немає коментарів: