пʼятниця, 31 травня 2024 р.

«…Всі свої набутки на престол кладу!» (Імпреза поетеси Богдани Стефанюк)


Так промовисто озаголовила свою ювілейну творчу імпрезу Богдана Стефанюк, поетка, літераторка, піснярка, філологиня, очільниця мистецької студії «Ліра», яка діє при Заліщицькій міській бібліотеці. Велелюдна зустріч авторки з колегами по перу, шанувальниками її творчості відбулася 24 травня 2024 року в комбінованому форматі. Модерувала подію директорка МЦПБ Світлана Пукіш.

Того весняного дня теплою атмосферою щирості, відкритості, непересічного таланту Богдана Богданівна сердечно огорнула всіх учасників імпрези.

Звучали вірші із трьох її збірок «Я відпущу свої думки», «Багато неба» та цьогорічної поетичної книги «Дотик до світла». Спілкування з читачами супроводжували цікаві презентації про творчі набутки пані Богдани, записи і відеокліпи її пісень.

З онлайн-привітаннями до педагогині звернулися її вдячні учні з різних куточків світу. Це – Ольга Титик (Словенія), Руслан Дудко (США), Марія Копичинська (Польща), Іван Ковалик (Швеція), Люба Андрущак, Інна Стефанюк. Поздоровили авторку й колишні учні, а сьогодні студентки педагогічних вишів Анастасія Третякова і Софія Мирончук.

Керуючий справами виконавчого апарату Заліщицької міської ради Павло Мирончук привітав Богдану Богданівну та передав їй подяку від міського голови Івана Дрозда. А директорка міської бібліотеки Світлана Пукіш вручила подяку керівниці студії «Ліра», отримавши для бібліотеки нову третю поетичну збірку літераторки «Дотик до світла» з дарчим написом. Сердечно привітали Богдану Стефанюк рідні, які щиро підтримують її у творчості.

Найкращі слова адресували ювілярці очільниця Відділу культури, туризму, молоді та спорту Заліщицької міськради Оксана Безушко, директорка «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» міськради Оксана Мирончук, яка сприяла в організації імпрези, адже багато років пані Оксана і літераторка були колегами по педагогічній діяльності.

Вручив квіти і привітав композитор, заслужений працівник культури Василь Салевич. Чарівним відлунням звучав голос талановитої бандуристки Любові Волошин. Співачка разом із композитором Василем Салевичем обрамили мелодією і співом вірш Б.Стефанюк «Моя мова». Дует у складі Сергія Костюка та Миколи Когута під акомпанемент баяніста Олега Мартинчука полонили учасників події піснею «Твої очі» (муз. В.Салевича, сл. Б.Стефанюк).

Привітали винуватицю події колеги з мистецької студії «Ліра» – поети Петро Мельник, Іван Козак, Василь Фецик та Оксана Дяків.

Поетеса зачарувала авдиторію своїм мелодійним співом. В авторській інтерпретації прозвучали пісні «Весняна мелодія» та «Запитаю в осені».

Дует у складі Ольги Бурдейної та Богдани Стефанюк виконав пісню «Щоденно у молитві Бога просим».

Учасники ансамблю «Вербиченька» із с.Блищанка Ольга Бурдейна, Олександра Ганусяк та інші подарували слухачам однойменну пісню на слова пані Богдани.

В зустрічі взяли участь колеги-філологині: Лариса Теслюк із «Центру професійного розвитку педагогічних працівників», Ганна Коваль зі здобувачами освіти школи с.Іване-Золоте, Надія Грабовецька (Дзвиняч), Галина Дацька (Добрівляни). Від імені словесників поетесу привітала Марія Мисевич зі школи с.Касперівці. Краянка Алла Сем’янів, родовід якої походить із с.Блищанка, сердечно віншувала ювілярку, творчістю якої давно цікавиться, як і директор КП «Заліщики туристичні» Володимир Кулачковський.

Сколихнула патріотичні почуття присутніх пісня «У моєї України» на слова літераторки та музику Олега і Катерини Маликів за участю дітей із с.Блищанка.

Сподобався всім відеокліп на вірш «Лелеки» у виконанні Насті Йосифович.

На імпрезі експонувалися картини Інни Стефанюк, доньки пані Богдани, які стали ілюстраціями до першої збірки літераторки «Я відпущу свої думки».

Ювілярка щиро подякувала фахівцям Заліщицької міської центральної публічної бібліотеки за організацію творчого вечора та всім шанувальникам поезії, які були в читальній залі та приєдналися он-лайн:

– Друзі, приємна втома, післясмак і непідкупне щастя від проведеної зустрічі з вами. Сльози вперемішку з радістю – це і є щастя. Ви неймовірні!.. Дякую за буйноцвіт квітів, за світлограй очей… За те, що дозволили торкнутись душі кожного. Сьогоднішня імпреза – це новий старт у моєму творчому марафоні, назва якому – життя…

 

Оксана Дяків, бібліограф

Немає коментарів: