четвер, 17 квітня 2014 р.

Презентація книги Василя Дрозда



У Заліщицькій центральній районній бібліотеці провели презентацію книги Василя Дрозда «Родина душпастирів Ковчів на Заліщанщині».
 У вступному слові директор ЦБС Ольга Тракало зазначила, що презентуючи цю книгу, пошановуємо пам'ять священомученика Омеляна Ковча, а в цьому контексті і всіх душпастирів Української греко-католицької церкви з нагоди 25-ліття її легалізації.

Впродовж багатьох років на теренах краю працював отець Григорій Ковч – батько славетної родини. У 12-и селах нашого району (с.с. Лисівці, Шипівці, Цапівці, Кошилівці, Попівці, Слобідка, Нирків, Нагіряни, Солоне, Буряківка,  Головчинці, Товсте) служили, несли слово Боже його сини і зяті.

Ведучі Галина Балицька і Марія Рудик дали характеристику книжці, акцентуючи увагу присутніх на душпастирській роботі Ковчів.

Доповненням до цієї книги є вияв уваги заліщан до прочитаного, а найголовніше – до світлої постаті Омеляна Ковча, який удостоєний звання «Праведник України», а 2011 року – він патифікований (під час відвідин України Папи Іоана ІІ). Синод УГКЦ проголосив блаженного священомученика  Омеляна, який був страчений фашистами в концтаборі Майданек 25 березня 1944 року, покровителем душпастирів.

Про високе і важливе покликання священиків вели мову парох церкви Покрови Пресвятої Богородиці Іван Сендзюк, священик Ізакій, який прибув до нас на проведення реколекцій у Храмі,  Василь Дяків, історик, Стефанія Підкова, педагог, Світлана Дутчак, студентка Чортківського педколеджу ім. О. Барвінського, Михайло Сопилюк, заступник директора Заліщицького агроколеджу 
ім. Є. Храпливого, Ірина Ковальчук, педагог, дружина письменника.
Більше дізнатись про це можна тут.




Немає коментарів: