четвер, 11 вересня 2014 р.

Міжнародна освітньо-культурна Асоціація – бібліотекам Заліщанщини



    Міжнародна громадська організація «Міжнародна освітньо-культурна Асоціація» в ході Всеукраїнської благодійної мистецько-просвітницької акції «Дорога до храму душі», що проводиться за підтримки Державного комітету телебачення та радіомовлення України, передала для бібліотек Заліщицької централізованої бібліотечної системи книжкові новинки, які видані у 2013 році в Україні. 
    Мистецька акція «Дорога до храму душі», як відзначають її організатори, проводиться з метою просвітницької роботи, реалізації державної програми «Українська книга», для сприяння розвитку інтелектуальних, творчих здібностей української громадськості, дітей, студентської молоді, виховання шанобливого відношення до державної мови. А також з метою формування патріотизму, любові до Вітчизни, толерантності і шанобливого відношення до культурних надбань українців та представників інших національностей, розуміння того, що мова є найважливішим засобом людського спілкування, інтелектуального розвитку особистості, визначальною ознакою держави, безцінною і невичерпною скарбницею надбання народу.
     Відрадно, що акція «Дорога до храму душі» уже вдруге проводиться в Заліщиках. Цьогоріч читачі книгозбірень району отримали в дарунок 336 книг, серед яких є ювілейні видання, присвячені 200-літтю Тараса Шевченка – «Шевченківська енциклопедія», С. Гайченко «Тарас Шевченко. Прижиттєві видання творів 1841-1861», Кобзареві «Думи мої…», «Три літа»,
Л. Генералюк «Святим дивом сяють Храми Божі…Храми України в малярстві, поезії, прозі Шевченка», перлини українських перекладів поезії «Душа мов має крилами», книг «Північна Одіссея» Джека Лондона, «Сивільський цирульник» П. Бомарше, твори Г. Т.Тютюнника,М. Томенка,  книги С. Шріпченко «Проза Мистецького Українського Руху. Тексти та інтерпретації», В.Бокієвський «Історія хрещення Київської Русі», І. Сенько «Балади Закарпаття», а також словники та дитяча література.
    Завдячуємо за вагому допомогу бібліотекам Заліщицької ЦБС голові правління Міжнародної освітньо-культурної Асоціації Любові Богданівні Горват, а також голові Правління Тернопільської облспоживспілки Михайлові Павловичу Лазару, який оплатив кошти за послуги перевезення книг з Києва до Заліщик.
    У Заліщицькій центральній районній бібліотеці організовано книжкову виставку, на якій представлено друковані новинки літератури. Запрошуємо на зустрічі з книгою.
 

Немає коментарів: