середу, 29 листопада 2017 р.

Щасливим будь, мій український дім



          Нещодавно у селі Садках  відбувся творчий  вечір. 
          Ганна Михайлівна Рибцуник  – відома  українська поетеса, ім’я якої  знають не тільки в нашому районі, області, але й за кордоном.
         Цьогоріч  у житті Ганни Михайлівни   поєдналися три ювілеї: 60 років від дня народження,  45 – з часу появи її  першого вірша  та 40 років  педагогічної діяльності.
         Впродовж багатьох років єднає бібліотекарів району  творча дружба  з авторкою  поетичних збірок: «На крилах радості  і болю» (1995), «Щасливим будь, мій  український дім» (2002), « Дорога до мами ( 2003), «Добро і зло» (2006), «Сонценятко» ( 2013),  а до  Дня  незалежності  України в журналі «Український Вінніпег» ( Канада) надрукована  добірка віршів Ганни Рибцуник. Усі ці видання дарує щедра авторка до бібліотек.
         На творчий вечір педагога і поетеси  Г. М. Рибцуник прибули рідні,  друзі,  колеги,  учні, односельчани та  її знайомі.

         Про творчий шлях Ганни Рибцуник  розповідала  Ольга Тракало, директор Заліщицької районної  бібліотечної  системи. 

    Звучали  вірші та пісні  авторки-ювілярки у виконанні учнів та педагогів місцевої школи.

         Привітати поетесу  і вручити їй премію імені Петра Ковальчука   у номінації «Письменницька та краєзнавча література» прибули письменник,  голова Тернопільської обласної організації  спілки журналістів України, член НСПУ та  НСЖУ, редактор Бучацької районної газети «Нова доба» Василь Тракало  та  Володимир Барна – поет, журналіст, голова обласного відділення Українського фонду «Культура» і голова  спілки слов’янських письменників України, член НСПУ та НСЖУ.

         Серед шанованих гостей,  які вітали ювілярку і виступили  зі щирими побажаннямибули також – Микола Камінський,  заступник голови обласної організації Конгресу українських націоналістів та дочка  героїні Помаранчевої революції  Параски Королюк – Світлана М’ясковська.
         У 2016 році  Ганна Рибцуник підготувала  до друку  художньо-документальну  повість «Сходження» ( Про реалії Помаранчевої революції).
         Вітав поетесу і переможець  «Голос. Діти 2» Роман Сасанчин,  виконавши в’язку  улюблених її пісень.
         Апогеєм  свята  стала пісня  «Журавлина печаль»  на слова  Ганни Рибцуник, а музику написав  священик, парох церкви УГКЦ  у Садках  о.Іван Полевий, яка присвячена  воїнам, котрі загинули  в АТО. Цю пісню  майстерно виконали  о. Іван Полевий та Євген Ягнич.
         На завершення  багатоголосо  звучала  пісня  «Многая літа».

Немає коментарів: