четвер, 23 листопада 2017 р.

Творчий вечір земляка у Харкові




  У Харкові відбувся творчий вечір Василя Салевича – уродженця села Виноградного, що у Заліщицькому районі на Тернопіллі.
   Василь Миколайович Салевич – заслужений працівник культури України, художній керівник, диригент, композитор.
   Навчався у Теребовлянському училищі культури на диригентсько-хоровому відділенні. Закінчив з відзнакою училище в 1976 році, а у 1980 – Харківський державний інститут культури.
   З 1978 року В.Салевич працює керівником знаних на Слобожанщині вокальних і хорових колективів, бере активну участь у громадському житті, є регентом церковного хору.
    Василь Салевич пише музику і створює пісні на слова українських поетів, власні авторські твори, обробки народних пісень. У його доробку вже є дві пісенні збірки та декілька пісенних альбомів, незабаром побачить світ третя збірка, яку підготував автор.
    65-ій річниці від дня народження Василя Салевича та 30-річчю його творчої праці з хоровим колективом народної пісні «Світанок» присвячено творчий вечір, який відбувся 24 листопада 2017 року у палаці культури Основ’янського району Харкова.
    Ми, працівники бібліотеки, жителі Заліщанщини і родинного села Виноградне, засилаємо найщиріші вітання землякові Василеві Салевичу і дякуємо за дружбу, за чудові пісенні присвяти рідному краєві та книжкові дарунки від автора пісенних збірників.
   Бажаємо ювілянтам нових творчих здобутків, ще багато чудових пісенних мелодій, визнання, щедрих овацій, винагороди від поціновувачів самобутнього і професійного таланту.
   Нехай щедро плодоносить пісенна нива на Слобожанщині.
   Засилаємо барвистий віночок побажань з найкращими людськими щедротами особисто нашому землякові Василеві Салевичу і його пісенним побратимам – хористам від шанувальників таланту із Тернопільщини.

Немає коментарів: