пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

Ринок праці. Робітничі професії



    


   7 грудня у Клубі молодого підприємця Заліщицької центральної районної бібліотеки відбулось чергове засідання.


   Ольга Тракало, директор ЦБС розповіла про форми роботи, які використовуються в діяльності цього молодіжного об’єднання. А це – зустрічі молоді з представниками середнього і малого бізнесу, підприємцями, господарниками-аграріями, роботодавцями – керівниками підприємств різних форм власності, обговорення молодіжних бізнес-проектів та креативних ідей, відвідини та спілкування з активними молодими людьми на місцях їхньої праці та інше.
  При цьому визначена мета – допомога молоді у профорієнтації, започаткування та ведення власної справи, обмін досвідом і залучення молоді до економічної активності, розкриття їх творчого потенціалу і самореалізації.
   Важливо, щоб бізнес ішов в освітні заклади, а освіта, в свою чергу, має прислухатись до побажань роботодавців, готуючи затребувані кадри.
   Тому на черговому засіданні відбулась презентація державного професійно-технічного навчального закладу "Заліщицьке вище професійне училище", яке готує кваліфікованих працівників робітничих професій. Про історію та умови навчання розповів заступник директора ВПУ – Роман Іванович Боровський, виступ якого супроводжувався показом слайдів.

   У фойє бібліотеки була організована виставка учнівських робіт, яка наочно доповнювала відомості про училище.
   Учнівська молодь міста із зацікавленістю сприймала інформацію про навчальний заклад.
   Родзинкою заходу було дефіле – демонстрування майбутніми перукарями вечірніх зачісок.

   Училище готує кравців, перукарів-модельєрів, манікюрників, кухарів, кондитерів, штукатурів, лицювальників-плиточників, трактористів, машиністів сільськогосподарського виробництва, слюсарів з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водіїв автотранспортних засобів В,С1.
   З користю для молоді відбулось засідання у бібліотечному клубі молодого підприємця.

Немає коментарів: