понеділок, 20 листопада 2017 р.

До Дня Гідності та Свободи



На  календарі  2017 року  є важливі  ювілейні  дати революційних піднесень  на українських землях. 
Місяць листопад   особливий  в історії  українського  державотворення – відновлення української державності  внаслідок революційних подій 1917-1921 року в Києві.
1 листопада 1918 року  утворено Західно-Українську Народну Республіку. У листопаді 2004 року  відбулась Помаранчева революція, а у 2013-му    початок Євромайдану,  що згодом переріс у Революцію Гідності.
         На відзначення цих подій в Україні встановлено   День Гідності і Свободи – 21 листопада.  Відповідно Указу Президента України  Петра  Порошенка  2017-ий  рік проголошено  Роком  Української революції 1917-1921 року.
«Українська революція: головні події»  - екскурс в історію на таку тему  для учнів  та вчителів  Заліщицького  вищого  професійного училища  провели Лілія Вонс та Світлана  Пукіш  - працівники  Заліщицької  центральної районної бібліотеки. 

           До уваги присутніх було запропоновано  огляд літератури  біля  організованої книжкової виставки: «Свобода не приходить ненароком, свобода  добувається в борні», демонструвався відеофільм «Українська держава: уроки історії» – розповідь  про  історичні події 1917-1921 р.р. та  про пам’ятні події 2013-2014 років. 
         Хвилиною мовчання  та запаленою свічою пам’яті  вшанували загиблих  земляків -  Героїв Небесної Сотні,  воїнів АТО.
         Завершився захід  виконанням Державного Гімну України.

Немає коментарів: