четвер, 1 квітня 2010 р.

Майстер-клас «Диво-писанка» у Заліщиках




Напередодні величного Великодня вихованці Заліщицької дитячої художньої школи під керівництвом своїх наставників провели майстер-клас для усіх бажаючих виготовити самостійно святкові писанки.

Педагоги на заняттях професійно навчають юних умільців, а вони вже щедро ділились своїми знаннями і навиками з учнями шкіл міста, молоддю, з усіма тими, хто завітав на свято.

Різноколірні писанки скрасили настрій усім присутнім на творчому занятті. В той день було організовано виставку кращих робіт вчителів і учнів дитячої художньої школи, на якій були представлені писанки, виготовлені не тільки традиційним способом розпису на яйці, але й оздоблені бісером, з солоного тіста.




Ті, хто вперше виготовляв свої писанки, із задоволенням використали поради і допомогу умільців. Важливо, що узори самостійно вибирав кожен для своєї писанки, але дуже вже хотілось використати ті елементи розпису, які є характерними в нашому краї (див. на фото).

Про традиції писанкарства на Заліщанщині розповіла Іванна Іванівна Андрійчук – директор школи, народний майстер декоративного мистецтва, вчителі: Тетяна Саранчук, Тарас Яворський, Любомир Похна.




Наші умільці – писанкарі готові люб’язно поділитись своїми знаннями і майстерністю. Хто бажає самостійно виготовити великодню писанку до святкового кошика, для своїх близьких людей, звертайтеся до заліщицьких майстрів – дорослих і дітей.





Свої коментарі, пропозиції надсилайте,будь ласка, на бібліотечний блог!






















 

Немає коментарів: