понеділок, 6 червня 2011 р.

Сучасна бібліотека йде в люди

Міжрегіональний фестиваль «Дністрові зорі 2011» відбувся 5 червня у Заліщиках.

Колоритні мистецькі програми виконали учасники фестивалю – аматорські художні колективи із Заставнівського району Чернівецької області, Городенківського району Івано-Франківської області, а також організатори та господарі – мистецькі колективи Заліщанщини.
Заліщицька центральна районна бібліотека організувала інформаційну підтримку Фестивалю. На центральному майдані діяла «Мобільна бібліотека», яка пропонувала учасникам та гостям урочистостей різні послуги.

У встановленому павільйоні «Мобільна бібліотека» привертали увагу відкриті книжкові виставки: «Історія краю в друкованому слові», «Із доробку творців слова Заліщанщини», «Поетичні збірки членів Клубу творчої молоді», «Ми прагнем словом освятити душі» (про бібліотечні справи).

Місцеві поети, письменники: Василь Дрозд, Петро Мельник, Ірина Ковальчук, Олег Вістовський разом із бібліотекарями презентували літературну Заліщанщину. Вони ділились із шанувальниками книги своїм творчим доробком.

Оскільки запропонований вид бібліотеки мав назву «мобільна», у ній бібліотекарі організували доступ до інтернету, віртуальні подорожі «Заліщанщина туристична», «Запрошуємо в історію краю», ознайомлення з інтернет-ресурсами бібліотек, перегляд 5-ти веб-сайтів Заліщицької ЦБС.

Новітня модель бібліотеки, яку підготували працівники районної книгозбірні, викликала інтерес у жителів краю і гостей фестивалю «Дністрові зорі». Ми переконались, що така форма інформаційного обслуговування дуже потрібна для популяризації бібліотек, друкованих видань, інтернет-ресурсів, новітніх технологій.

Бібліотекарі сільських філій брали активну участь в оформленні експозицій наметового містечка «Гостинна Заліщанщина». Учасники недільного свята, господарі та гості фестивалю знайомились із виставками робіт народних майстрів нашого району, які розповідали про свою творчість, експонували авторські витвори – вишиття, ковані вироби, художні полотна та картини, смачні страви української кухні, а народні музики веселили усіх, виконуючи українські пісні, мелодії.

На виставках було представлено зібрані та оформлені бібліотекарями краєзнавчі матеріали про кожне село нашого району. Бібліотечні працівники гостинно запрошували учасників фестивалю відвідати мальовничі села нашого краю.

У 2010 році Заліщицька центральна бібліотека підготувала конкурсний проект «Бібліотека йде в люди», в якому ми передбачили таку форму бібліотечного обслуговування у найбільш багатолюдних місцях, на кількох майданчиках у нашому місті.
Хоч і не виграли ми грант організаторів конкурсу - Програми «Бібліоміст», але задум свій все ж реалізували на фестивалі «Дністрові зорі – 2011».

Вдячні за допомогу у встановленні бібліотечного павільйону нашому добродійнику, підприємцеві Степану Михайловичу Навольському, який постійно підтримує бібліотеки району і сприяє впровадженню інноваційних форм бібліотечного обслуговування.

Плануємо і надалі організовувати сучасні форми роботи для інформаційного забезпечення мешканців району.



Ольга Тракало

2 коментарі:

irena сказав...

Бібліотека йде в люди

Діана сказав...

Дуже гарно!