понеділок, 3 березня 2014 р.

Поезія натхненних днів Володимира Вихруща



       80-річчю  від дня народження Володимира Вихруща – відомого громадського  діяча, письменника, присвячена книжкова виставка «Поезія натхненних днів», яка діє у центральній районній бібліотеці.

       Читачі мають можливість ще раз доторкнутися до його творчого надбання. Його творчість є актуальною й сьогодні.

       На виставці представлено  поетичні збірки відомого земляка:

«Утверджую день», «Барви сонця», «Чебрець», «Веління серця», «Подих весни», «На крилах любові», «Полум’я калини», «Мамина світлиця», «Квіти надії», «Рубаї».

         Ми маємо можливість  знайомитись з його найкращими творами,  у яких  кожною гранню свого серця, свого характеру поет турботливо і закохано звернений до людей.  І на кожній грані любові – свій колір, свій відтінок, своя квітка. 

         Володимир Вихрущ  працював завідувачем райфінвідділу,  жив і творив у 1965-1969 роках у Заліщиках.  Його поезії «Осипу Маковею на честь 100-річчя  від дня народження», «Октави хвиль», «Осінь над Дністром», «Підемо до Дністра», «Ранок у Заліщиках», «Осип Маковей у Заліщиках» та багато інших посвят  нашому  краю написані саме  в цей період. А місцеві композитори Ярослав Смеричанський та Теодор Хмурич написали музику до його віршів:  «Якщо ти українець», «Чи то був сон», «На хвилях Дністра», «Я до тебе лечу», які  виконують аматорські колективи нашого району.  

Немає коментарів: