вівторок, 15 березня 2016 р.

Книга просить на гостину, бо у неї іменини



Всеукраїнський тиждень дитячого читання не втрачає своєї актуальності і у наш час, багатий на різноманітну інформацію, бо головним у вихованні підростаючого покоління лишається Слово. Місія Тижня полягає в популяризації книги та вихованні особистості юного читача через різноманітні форми заходів, які привертають увагу, викликають емоційну реакцію, прищеплюють бажання взяти книгу в руки.

У бібліотеках системи району і в районній бібліотеці для дітей будуть проводитись заходи, приурочені літературним ювілейним датам.

Книжкові виставки:
«Імена на ювілейній планеті» (5-9 класи),
«Лише одна! Але яка…» (про книги письменників-ювілярів, 1-4 класи);

Літературні сніданки  (про цікаві факти з життя автора або історії твору і про книги-ювіляри):
«Піннокіо та Буратіно: брати чи близнята?» (1-4 класи),
«Довга подорож Гуллівера» (5-7 класи);

Літературні ігри, конкурси, вікторини, поетичні мозаїки, літературно-мистецькі години, роздуми над прочитаним:
«Літературний ланцюжок», «Знайти книгу» , «Пломінь таланту в серцях» (до 85-річчя від дня народження П. Ковальчука), «Кобзарю рідний, з нами завжди ти», «Вона в віки майбутні йти повинна» (до 145-річчя від дня народження Лесі Українки і 105-річчя з часу написання драми-феєрії «Лісова пісня».

Пам’ятаючи, що вперше з книжкою дитина знайомиться все ж таки у родині, важливо під час Тижня залучати до заходів батьків, малих дітей, що сприятиме розвитку сімейного читання. З цією метою працівники книгозбірень проводитимуть огляди літератури: «Книги для дорослих, які читають діти та книги для дітей, які читають дорослі», оформлятимуться тематичні полиці «Улюблена книга нашої родини», «Книги із родинної бібліотеки».

Всеукраїнський тиждень дитячого читання залишається у дитячій бібліотеці та сільських бібліотеках-філіях головним улюбленим святом, як для дітей, так і для дорослих.

Юні друзі! Запрошуємо Вас і Ваших батьків до участі в організації та проведенні масових заходів під час Тижня дитячої книги, який буде проводитись в книгозбірнях міста та району з 21 по 27 квітня 2016 року.

Немає коментарів: