пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Конституція - право на добро



   Напередодні Дня Конституції до Товстенського стаціонарного відділення для постійного і тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завітали постійні гості - бібліотекарі  селищної бібліотеки-філії Ольга Бензар і Галина Заяць та  учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт Товсте.

  Завідувач Товстенською бібліотекою – філією  Ольга Бензар розповіла   про  виникнення основного  закону  нашої  держави – Конституції, про її першовитоки:  «Руську правду» Ярослава Мудрого, Магдебурзьке право, «Пакти й конституції законів і вольностей Війська Запорозького» гетьмана Пилипа Орлика. А також про Конституцію, яку розробив Михайло Грушевський і про ухвалення Верховною Радою України 28 червня 1996 року теперішньої Конституції України. 
   Доповідач відзначила значення Конституції України в наш час, а також згадала про права і обов’язки, записані в Головному Законі нашої країни. Більше про це присутні могли довідатися з книжкової виставки: «Конституція України: із глибини віків до сьогодення». 
   Завершила свій виступ Бензар О. П. словами В’ячеслава Липинського «Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути.»


     Присутні ознайомились із музичною композицією «Моя свята Україно», яку підготували учні школи  під керівництвом шкільного бібліотекаря Віри Шевчук і вчителя музики Михайла Попіля
   Вірші: «Моя Україна» і «Україно, моя Україно» читали Мамалига Ірина і Забчук Ольга. Солісти  Сандецька Уляна, Тимусь Катерина і Золота Роксолана виконали пісні«Моя Україна», «Виростала я на Україні» і «Україна».

   Не оминули учасники тематичного дійства і події сьогодення.  Майдан і  АТО – ці слова  назавжди вкарбувалися в наші серця. Вірш-присвяту «Мами у Бога благають» читала  Соляр Роксолана, а пісню «Герої Майдану» виконала учениця школи Дусяк Вікторія. Коханюк Станіслав - гуртківець Товстенського будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Леонід Гевко) подарував пісню «Я не хочу гратись у війну».

Завідувач відділенням Осадча М. Я. подякувала від імені працівників і всіх жителів стаціонарного  відділення гостям – учасникам тематичного заходу за те, що вони  не забувають про людей похилого віку і створюють для них  атмосферу домашнього затишку і тепла.

Немає коментарів: