пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Екскурс в історію Заліщик



Працівники Заліщицької центральної районної бібліотеки провели годину краєзнавства «Заліщики: погляд у минуле» в Заліщицькому обласному комунальному дитячому санаторії.

Ведучі заходу Марія Рудик, бібліограф центральної бібліотеки та Галина Балицька, бібліотекар читального залу провели дітей стежками історичної Заліщанщини, розповіли як виникло наше місто, від чого походить його назва, про історичні пам’ятки і важливі краєзнавчі пам’ятні дати.
З цікавістю слухали юні пацієнти та працівники санаторію розповіді бібліотекарів про відомих людей, які побували в Заліщиках і про те, чим приваблює Заліщанщина багатьох туристів.

До цих пір ніхто не може дати однозначну відповідь на запитання від чого походить назва річки Дністер і хто дав їй таку незвичайну назву. Дністер на своєму шляху пропливає багато міст і сіл, тому про нього побутує чимало легенд і повір’їв.

Ведучі ознайомили учасників історичного екскурсу з деякими легендами, дослідженнями науковців, з друкованими виданнями, які засвідчують історичні назви, важливі дати та події про Заліщики і їх околиці.

Особливу увагу акцентували працівники бібліотеки на 250-ліття з часу надання Заліщикам Магдебурзького права. Урочисті святкування цієї дати будуть організовані у Заліщиках 16-17 липня, тому юні відвідувачі нашого міста будуть мати можливість більше дізнатись про цю подію і взяти участь у святкуваннях.

Немає коментарів: