вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Героям – Слава!



   

    Історико-літературну годину «Збережемо пам'ять про подвиги»  працівники відділу обслуговування   центральної районної бібліотеки  провели  у бібліотеці  Заліщицького обласного  госпіталю інвалідів війни та реабілітованих.
         Бібліотекарі Лілія Вонс  і Галина Балицька  перегорнули сторінки  героїчної історії   козацької доби,  стрілецької  і повстанської звитяги,  знайомили  із подвигами  героїв-сучасників. Тетяна Баранецька  і Парасковія Любінецька  організували  тематичний огляд літератури  «Впродовж віків ми прагнемо волі: від  козаків – до воїнів АТО. Знайомили присутніх у залі  – пацієнтів  госпіталю  інвалідів війни та реабілітованих  із книгами, друкованими краєзнавчими виданнями, зачитували пам’ятні епізоди  про події  національно-визвольного руху на теренах нашого краю.

         Христина Монастирська, Оксана Бойчук і Христина Ждан – студенти Заліщицького агроколеджу ім. Є. Храпливого декламували  вірші  українських поетів,  присвячені  патріотам-борцям за волю України. 

         Цей захід  бібліотекарі  присвятили  святу Покрови Пресвятої Богородиці, а також Дню українського  козацтва, 75-річчю утворення УПА,  Дню захисника України.  Віддали шану  учасникам АТО, які проходять реабілітацію  у госпіталі  і були присутні на заході,  а також  тим,  хто у ці дні  захищає Україну  від ворога  на Сході.
         Зі сльозами на очах  слухали нас  учасники  пам’ятних подій, які  пережили  тривожні 40 і 50-ті роки,  бережуть спогади  про мужніх повстанців, що загинули  у запеклій боротьбі.
         До 75-ліття створення УПА у с. Щитівцях  в той  день  відкрили   меморіал пам’яті  полеглим 76-ти  повстанцям. Із цією  героїчною  сторінкою  в історії нашого краю  ознайомила  Ольга  Тракало, директор ЦБС, зачитавши  статтю із районного часопису «Колос»: «Воскресають там, де є могили…», а також  розповіла  про  увіковічення  пам’яті борців за волю України у  бібліотечних  установах нашого  району.

Немає коментарів: