пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

У бібліотеках говорили про Осипа Маковея



   4 жовтня працівники Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка провели презентацію бібліографічного покажчика,  підготовленого до 150-річчя від дня народження Осипа Маковея, який працював викладачем української мови та літератури у Чернівецькій учительській семінарії,  отримав вчений ступінь доктора філософії, був редактором газети «Буковина».

     Чернівецькі бібліотекарі запросили для участі у цьому заході колектив працівників Заліщицької районної книгозбірні.  Ми з радістю прийняли цю пропозицію.


   У той день успішно працювала скайп-лінія для спілкування.
   Ми почерпнули багато цікавого про Осипа Маковея із виступів модератора Іванни Рудько – завідувача редакційно-видавничого відділу ЧОУНБ, Олександра Поповича – кандидата філологічних наук, доцента кафедри української літератури Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, а про творчу співпрацю та взаємовідносини письменника і редактора з Ольгою Кобилянською вела мову Юлія Милосянчик -- науковий працівник Чернівецького літературно-меморіального музею Ольги Кобилянської.

   Уважно слухали присутні на бібліотечному заході у Чернівцях розповіді про перебування і працю Осипа Маковея з травня 1913 року у Заліщиках. Про це розповідали Ольга Тракало – директор  Заліщилької ЦРБС, Михайло Сопилюк – історик-краєзнавець, заступник директора ВП НУБіП «Заліщицький агроколедж імені Євгена Храпливого» та Олександра Петринка – вчитель української мови і літератури Заліщицької спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Осипа Маковея, керівник кімнати-музею письменника, який діє у школі.

   Організатори цього заходу – працівники Чернівецької ОУНБ імені М.Івасюка домовились про  професійну співпрацю з колективом Заліщицької центральної районної бібліотеки і на майбутнє.

Немає коментарів: