четвер, 21 червня 2018 р.

Професійне спілкування бібліотекарів


На черговій виробничій нараді, яка відбулась у Заліщицькій центральній районній бібліотеці 20 червня 2018 року, бібліотекарі району обговорили актуальні завдання в організації обслуговування краян.
         Керівник централізованої бібліотечної системи району Ольга Тракало у своєму виступі інформувала про підсумки роботи книгозбірень у першому півріччі 2018 року, навела приклади цікаво проведених заходів і акцентувала особливу увагу на потребі впровадження інноваційних проектів.
         Реалії сьогодення – децентралізація та утворення об’єднаних територіальних громад диктують нові умови і для бібліотечної галузі, тому ми, бібліотечні фахівці, мусимо розуміти, що потрібні нові ідеї, котрі зможуть відкрити перед публічними бібліотеками ширші перспективи в організації їх діяльності відповідно до потреб суспільства.
         Кожен з нас має знайти своє місце у громадах, творити добрі справи і не чекати, що хтось зробить висновки замість нас, бо громади з великим майбутнім – це коли пріоритетом є виховання освічених, активних, солідарних громадян, спроможних генерувати, підтримувати та безпосередньо реалізовувати нові ідеї.
         Важливо, щоб кожен із нас усвідомив своє призначення в умовах децентралізації і щоб влада, депутати, члени громад зрозуміли користь книгозбірень, які маємо спільно перетворити в сучасні інформаційні центри, що дуже потрібні в кожному селі.

         Спеціалісти районної бібліотеки: Орися Калінка, Марія Рудик, Олександра Топольницька, Світлана Пукіш підготували і пропонували бібліотекарям району методичні поради з питань організації інформаційно-довідкових послуг у бібліотеках для населення, презентації книгозбірень в ЗМІ та в мережі Інтернет, рекомендації для відзначення 27-ої річниці незалежності України, і 1030-річчя хрещення України-Руси, а також проведення літніх читань у бібліотеках-філіях ЦБС.

         Роман Федорчук – заступник головного лікаря районного комунального некомерційного підприємства «Заліщицький районний центр медико-санітарної допомоги» Заліщицької районної ради інформував про стан реформування медичної галузі району і доступно розповів про умови реєстрації договорів громадян і вибір сімейних лікарів.
         Бібліотекарі активно обговорили професійні питання щодо переведення фондів на Універсальну десяткову класифікацію, а також про роботу бібліотечних установ у літній період і участь у проектній діяльності.

Немає коментарів: