четвер, 28 січня 2021 р.

Професійна зустріч бібліотекарів Заліщицької міської ради

 


 

         27 січня працівники публічних бібліотек Заліщицької міської ради взяли участь у професійній зустрічі, яка відбулась у міській бібліотеці.

         Про завдання у діяльності бібліотек-філій в новому році інформувала керівник бібліотечної галузі Ольга Тракало.


         Із консультаціями виступили Галина Заянчковська і Світлана Пукіш –працівники центральної міської публічної бібліотеки.

         Іванна Волощук – студентка Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв, яка практикує на базі Заліщицької книгозбірні, підготувала і виступила з оглядом літератури: «Заліщики – славетне місто над Дністром».

         Серед важливих заходів, які будемо організовувати в бібліотеках у січні-лютому 2021 року, визначено участь читачів-дітей у всеукраїнських конкурсах дитячого еко-малюнку: «Книга і діти», «Екологія і світ» та всеукраїнському тижні дитячого читання «Стрімко світ міняється – книга залишається». Також відзначення знаменних і пам’ятних дат, літературних постатей, краєзнавчих подій, краян-ювілярів.

         29 січня бібліотекарі організують пам’ятні заходи, присвячені Героям Крут. Мистецькі заходи у лютому: 20 – до Дня Героїв Небесної Сотні, а 21 – День рідної мови. 15 лютого вшануємо пам'ять українців – учасників бойових дій на території інших держав.

         Низку заходів організують бібліотекарі спільно із читачами, які будуть присвячені 150-річчю від дня народження Лесі Українки – відомої української письменниці, однієї з центральних постатей національної культури.

         У лютому 2021 року звернемось і до літературної творчості українських письменників-ювілярів: 2 лютого – 120 років від дня народження Валер’яна Підмогильного (1901-1937), репресованого письменника, представника когорти «Розстріляне відродження». 12 лютого – 150 років від дня народження Леся (Олекси) Мартовича (1871-1916), письменника, юриста, громадського діяча і 21 лютого – 100 років від дня народження письменника Володимира Малика (1921-1998). 10 лютого вшануємо пам'ять Євгена Коханенка (1886-1955) – відомого актора, режисера, заслуженого артиста, уродженця села Винятинці Заліщицького району.

         Впродовж року у бібліотечних установах організовуватимуться літературні заходи, присвячені 425-ій річниці укладення Берестейської унії – утворення Української греко-католицької церкви (1596 р.).

         Тематичні заходи відбуватимуться у бібліотеках для популяризації друкованих видань, інформування про нові надходження, важливі події.

Немає коментарів: