четвер, 17 червня 2021 р.

Василь Шкляр: з красою правди по життю

 


10 червня 2021 року одному з найвідоміших сучасних українських письменників Василю Шкляру виповнюється 70 років.

Напередодні ювілею у бібліотечній вітальні «Літературні зустрічі» Заліщицької міської центральної публічної бібліотеки проведено презентацію творчості «Василь Шкляр: з красою правди по життю»


Василь Шкляр – письменник, журналіст, політичний діяч, володар премій «Коронація слова», «Золоте перо», «Спіраль століть», «Золотий Бабай», лауреат Шевченківської премії та багатьох літературних премій, автор понад півтора десятка романів, повістей та оповідань.

Його без перебільшення називають батьком українського бестселлера, ім’я якого добре відоме не тільки на Тернопіллі, але і у нашому Наддністрянському краї.

Його без перебільшення називають батьком українського бестселлера, ім’я якого добре відоме не тільки на Тернопіллі, але і у нашому Наддністрянському краї.

Вступним словом розпочала зустріч Світлана Пукіш, директор Заліщицької МЦПБ, сказавши, що найкраща премія для Василя Миколайовича – це прихильність читачів, адже його книги мають найширший попит і найкраще продаються.


Про творчість письменника цікаво розповіла директор Заліщицької ЗОШ №2 (вчитель української мови та літератури) Іванна Павловська, яка наголосила, що саме життя Василя Шкляра теж могло б стати сюжетом книги. Чого варта тільки історія визнання його лауреатом Шевченківської премії 2011 року за книгу «Чорний Ворон». Письменник відмовився отримувати премію, поки при владі залишався тодішній міністр освіти.


Присутні в залі з цікавістю знайомились із відеоматеріалами «10 цікавих фактів з життя Василя Шкляра», які демонструвались і були представлені увазі присутніх і слугували яскравим доповненням до розповідей.


Огляд літератури «Світогляд душі Василя Шкляра» біля книжкової викладки провела методист Марія Рудик.


Працівниками бібліотеки підготовлено бібліографічний список книг автора, які є у фондах Заліщицької книгозбірні.

Василь Миколайович Шкляр – гордість нашої сучасної літератури, співець українського спротиву тоталітарним режимам усіх часів.

Немає коментарів: