пʼятницю, 2 вересня 2011 р.

Ірина Українець – наша землячка

Цикл заходів: «Україна Незалежна: майбутнє будуємо сьогодні» присвятили бібліотекарі Заліщицької ЦБС 20-річчю Незалежності України.
В усіх бібліотеках району діють книжкові виставки, проведено краєзнавчі години, екскурси в історію, дні інформації, літературно-мистецькі дійства, зустрічі з цікавими людьми, онлайн-подорожі, презентації та обговорення книг.
Центральна районна бібліотека організувала естафету «Наші краяни – творці державності України». Зібрано матеріали про 80 відомих уродженців Заліщицького району – активних учасників розбудови Української держави, які працюють творчо і наполегливо в Україні і на її славу.
Серед цих імен є і талановита молода співачка Ірина Василівна Українець.
Дитячі та шкільні роки Ірина Українець провела у віддаленому від районного центру селі Дунів, де й проявилися перші здібності дівчинки до співу.
У 13-річному віці Ірина розпочала писати вірші, брала участь у всеукраїнському конкурсі «Кришталевий жайвор».
Після закінчення школи дівчина витримала великий конкурс і вступила до музичного училища ім. Р. Глієра у місті Києві по класу академічного вокалу.
У 2003 році після закінчення третього курсу музучилища, вступила до Київської консерваторії, продовжуючи навчання в училищі, яке закінчила у 2004 році. У 2008 році Українець І. закінчила консерваторію по класу вокалу.
Творчу трудову діяльність розпочала у Національному науково-дослідному музеї «Фортеця», проводячи сольні концерти.
З 2008 року працює в Національній опері України ім. Тараса Шевченка.
З дитячих років Ірина Українець бере участь у конкурсах. У 1999 році була учасницею Всеукраїнського конкурсу «Кришталевий жайвір», а у 2000 році здобула третє місце на всеукраїнському конкурсі художньої самодіяльності у м. Южне Одеської області та у 2003 році на всеукраїнському конкурсі «Зорепад».
Першу перемогу юна солістка здобула на міжнародному конкурсі «Чарівна свіча» - 1 місце (2003 рік). У 2007 році стала дипломантом міжнародного конкурсу молодих оперних співаків у м. Відень (Австрія).
Ірина дебютує на оперній сцені з 2009 року, щороку дає сольні концерти у м. Києві, у м. Шостка Сумської області (2009 рік). Продовжує писати вірші, співати у виставах оперної студії консерваторії.
Часто відвідує Ірина рідне село. Першу авторську поетичну збірку «Моя душа – це все тобі» презентувала у Дунівській сільській бібліотеці.
Свої поетичні збірки подарувала читачам Заліщицької районної бібліотеки і сільської книгозбірні.
Молода співачка Ірина Українець проводить сольні концерти у нашому районі. Охоче слухаємо спів талановитої дівчини у концертах на районній сцені.
Бажаємо нашій землячці нових творчих злетів.

Немає коментарів: