середу, 2 січня 2013 р.

Десять років з Інтернетом



     У 2013 році бібліотеки Заліщицької ЦБС відзначають 10-ти ліття перших у нашому районі Інтернет-центрів, які урочисто були відкриті 14 січня 2003 року в Заліщицькій центральній районній бібліотеці, Товстенській і Синьнківській бібліотеках-філіях.
    Завдяки перемозі у конкурсі «Інтернет для читачів публічних бібліотек України (LEAP-II)», ми не тільки отримали комп’ютерну техніку, організували в бібліотеках Інтернет-зв'язок, але й опанували сучасні інформаційні технології для якісного обслуговування користувачів.
    Організатори конкурсу – Посольство США в Україні, працівники відділу освіти, культури і преси зуміли навчити нас – українських бібліотекарів працювати активно і творчо.
    Перемоги бібліотеки у конкурсах: «LEAP-Connect», «Connect-2», «Оновлення комп’ютерного обладнання для успішних Інтернет-центрів України» сприяли удосконаленню діяльності бібліотечних Інтернет-центрів.
    Після оновлення Інтернет-центру з центральної бібліотеки передано комп’ютери в Слобідську, Дорогичівську і Буряківську сільські бібліотеки-філії, в яких при підтримці меценатів – місцевих підприємців, сільських рад і депутатського активу відкрито робочі місця з безкоштовним доступом до інтернету.
     У 2012 році організовано Інтернет-центри у бібліотечних установах сіл Добрівляни, Бедриківці, Колодрібка і Шипівці, які перемогли у конкурсі «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету – ІІІ» від Програми «Бібліоміст».
    До 10-ої річниці з часу відкриття перших бібліотечних Інтернет-центрів уже тепер в 10-ти бібліотеках району організовано доступ до Інтернет-ресурсів.
   14-го січня 2013 року урочисто відзначили пам’ятну дату в центральній районній бібліотеці.
     На урочистості  були запрошені гості – спонсори, благодійники, активні користувачі,  відвідувачі бібліотечних сайтів і блогу Заліщицької ЦБС, усі хто мав бажання долучитися до розмови, обмінятись думками і досвідом.
   Детальніше про це можна довідатись тут.

Немає коментарів: