вівторок, 3 лютого 2015 р.

Соборність єднає націю



   22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України, а 22 січня було проголошено всенародним святом.
    Саме цій знаменній події присвятили книжкові виставки «Збудуймо пам’яті негаснучий вогонь», «Захід і Схід – один родовід», які організували у центральній районній бібліотеці та в бібліотеках системи.
    Матеріали, представлені на виставках, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
    На виставках широко були представлені газетні та журнальні статті, які доповнюють інформацію про сучасні події в Україні. Адже сьогодні, у такий напружений і непростий час, проблема Соборності є надзвичайно актуальною. Десятки тисяч воїнів, мільйони громадян піднялись на захист єдності і територіальної цілісності України. Історія карбує імена новітніх героїв України. 

Немає коментарів: