понеділок, 22 червня 2015 р.

Мій край – куточок серця України



   Регіональний фестиваль «Дністрові зорі» відбувся у Заліщиках 7 червня 2015 року.
   Центральна районна бібліотека організувала інформаційну підтримку мистецького заходу, який проведено під гаслом «Мистецтво – заради миру».
   Учасники фестивалю – мистецькі колективи Городенківського району Івано-Франківської області, Заставнівського району Чернівецької області та Заліщицького району, Тернопільщини, а також керівники делегацій, очільники влади трьох районів, народний депутат України Олег Барна, жителі і гості міста в той день знайомились із представленими на виставці документами.
 
    До уваги відвідувачів пропонувались викладки літератури про історію Заліщик і Наддністрянського краю, краєзнавчі видання місцевих авторів про населені пункти району, поетичні і прозові присвяти Заліщанщині, мужнім борцям за волю України, захисникам Вітчизни у буремні воєнні роки.
   Про героїв-сучасників розповідають книги – присвяти Героям Небесної Сотні, учасникам Революції Гідності та воїнам-захисникам – учасникам військових подій на Сході України.
   Бібліотекарі експонували підготовлений альбом «Герої – в наших серцях» із розповідями та фотосвітлинами про краян, які загинули на Сході України, а також виготовили збірник спогадів їхніх матерів «Слова маминого серця».
   Поетичні та прозові присвяти краян «Автори Заліщанщини – Героям-сучасникам» оформили у збірку, в якій поміщено поетичні та прозові твори 21 автора – людей різного віку, що проживають на теренах нашого району. 
   Виставку відвідали в той день багато шанувальників книги, рідного слова, давньої і сучасної історії краю.
   Щиро завдячуємо за надану вагому допомогу в організації тематичної виставки на центральному майдані міста Оксані Мирославівні Навольській (на фото друга зліва), приватному підприємцю та очолюваному нею колективу магазину «Господар», які змонтували намет і забезпечили транспортні перевезення.
 

Немає коментарів: