пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Виставка Івана Салевича - у Заліщицькій бібліотеці



12 листопада 2015 року у читальній залі центральної районної бібліотеки відбулось відкриття виставки Івана Салевича – художника, скульптора, члена Національної спілки художників, заслуженого художника України, уродженця села Виноградне Заліщицького району.


 Про життєво-творчий шлях митця розповіла Ольга Тракало, директор ЦБС.

Із творами художника знайомились місцеві художники, громадськість міста, творча молодь, які взяли участь в урочинах.

Художник – митець Іван Салевич ознайомив присутніх з авторськими мистецькими витворами – скульптурою, поділився творчими задумами на майбутнє.

Піснею «Виноградне моє» на слова і музику брата – Василя Салевича, який тепер проживає в Харкові, (композитор, диригент хорових колективів) привітали художника-краянина представники інтелігенції села.

Про дитячі та юнацькі роки Івана Салевича, про родинні традиції його сім`ї, батьків ділилась спогадами педагог Ганна Петрівна Посіда. Вчителька розповіла про заходи, які організовуються у Виноградівській школі І ступеня, для виховання дітей на прикладі життя і творчості знаного уродженця їхнього села, талановитого художника, демонструвала пам’ятні фото світлини з родинного життя, репродукції живопису автора.

З вітальним словом звернувся Борис Іванович Шипітка, голова Заліщицької районної державної адміністрації, уродженець Виноградного, однокласник Івана, який вручив йому пам’ятний сувенір.

Іван Миколайович цікаво відповів на запитання присутніх, щедро ділився своїми творчими здобутками.
Найщиріші побажання на подальшу творчу працю Іванові Миколайовичу Салевичу та його родині учасники зустрічі об’єднали у спільному виконанні традиційного українського «Многая літа». 
Детальніше 

Немає коментарів: