пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Гнідинські школярі – у Заліщиках



    У ці роки заліщан і жителів села Гнідин, що у Бориспільському районі на Київщині, об’єднала історія родини Юрія Вербицького, Героя Небесної Сотні, родовід якої походить із села Блищанка Заліщицького району.

   Міцніють зв’язки педагогів, учнів Гнідинської школи із бібліотекарями, громадськістю Заліщанщини.

   Групи учнів із Гнідина вже другий рік оздоровлюються в Заліщицькому обласному дитячому санаторії, знайомляться з історією, природніми та культурними пам’ятками нашого краю.

        Натхненно ініціює історичні розвідки, екскурсії до нашого міста Любов Василівна Прядко – заступник директора Гнідинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка постійно підтримує зв'язок, інформує нас про встановлені нові факти з історії життя і трагічної смерті Юрія Вербицького, а також про його родовід.

      15 вересня 2016 року юні школярі відвідали районну бібліотеку для дітей та Інтернет- центр Заліщицької центральної районної бібліотеки. Діти з цікавістю знайомились із книжковими виставками, дитячими поробками, веб- ресурсами про наш край.

   Юні гості Заліщик вклонились і запалили свічі пам’яті біля Меморіалу  борцям за волю України. Квіти лягли до підніжжя стели, на якій є фото і дідуся Юрія Вербицького, про якого розповіла їм Любов Василівна. 

Немає коментарів: