середу, 5 жовтня 2016 р.

З нагоди свята бібліотек


       У щедру осінню пору традиційно відзначаємо в Україні Всеукраїнський день бібліотек, що свідчить про глибоку повагу народу до культури, освіти, духовних надбань і, безперечно, про визнання тієї великої ролі, яку відіграють у нашому суспільстві бібліотеки.

  Наші бібліотеки були і завжди будуть хранителями і збирачами, дослідниками вічних пам’яток писемності, а бібліотекарі – зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь.

   Ми, працівники бібліотек. свідомо розуміємо наскільки важливою є участь кожного із нас у творенні української державності і, безпосередньо у гармонізації суспільних відносин, в інтелектуальному, духовному і естетичному збагаченні нації, у вихованні кращих громадянських якостей та патріотичної свідомості людей.

  Організовуючи різні заходи, прагнемо щоб наші бібліотеки були багатофункціональними центрами розвитку громад, осередками дозвілля та просвітництва, доступною для населення ланкою інформаційної інфраструктури, діючим інструментом гуманітарної політики.

  

 У переддень Дня бібліотек працівники бібліотечних установ району здійснили поїздку в духовний центр «Зарваниця». На щасливу дорогу до величної духовної святині нас благословив отець Іван Сендзюк, парох церкви Покрови Пресвятої Богородиці, член Громадської ради, що діє при ЦБС, разом із парафіянами, які помолились разом із нами у заліщицькій церкві.

   Від імені Громадської ради перед поїздкою нас привітав із професійним святом її голова – Степан Михайлович Навольський, і передав особисте вітання також від члена Ради Миколи Михайловича Долотка, повідомивши про те, що вони, обидва благодійники, оплатили кошти за транспортні послуги – 3,5 тис. грн.

   За це ми щиро дякуємо нашим шановним добродійникам!
    За попередньої домовленості отця Івана нас уже чекали в Зарваниці. Отець Тарас сприяв нашій участі у Службі Божій, молився разом з нами, провів сповідь і уділив нам Святі Тайни, а також розповів про історію зародження цього святого місця, провів екскурсії.

Усі учасники поїздки в задумі і з Молитвами пройшли Хресною дорогою Ісуса Христа.

30-го вересня до центральної районної бібліотеки завітали представники органів влади району – заступник голови – керівник апарату Заліщицької РДА В. Д. Лилик і міський голова А. В. Квач зі своїм заступником М. В. Бандрівчаком, начальник відділу культури, національностей та релігій РДА О. М. Безушко, які щиро привітали нас зі святом, вручили грамоту РДА трудовому колективові ЦБС та дарунки від міської ради, відділу культури.

   В цей день з нами поруч були активні читачі бібліотеки і  члени Громадської ради.

   Щирі слова привітань адресували працівникам бібліотек у своїх виступах: Степан Михайлович Навольський – голова Громадської ради, а також члени Ради – Орест Іванович Винницький, Михайло Васильович Сопилюк, Ірина Олексіївна Ковальчук, Марія Іванівна Шмельова, Наталія Михайлівна Крок, Леся Михайлівна Іванишин, Мар’яна Володимирівна Палагнюк, Йосип Йосипович Децовський. Від імені редакційного колективу районного часопису «Колос» виступив Ігор Степанович Іванський.

     Кожен із присутніх в той день  поділився своїми думками  про роль бібліотек  у їхньому житті  і висловив побажання  на майбутнє.

     Ми щиро дякуємо за привітання, дружню підтримку, активну участь в бібліотечних заходах і в діяльності бібліотек району усім нашим користувачам і читачам, спонсорам, керівникам аграрних підприємств, організаціям та установ району.

  Нехай наша спільна праця і надалі слугує благородній справі  - збагаченню духовних надбань народу.

  Міцного здоров’я, благополуччя та злагоди усім нам і миру нашій Україні.


Немає коментарів: