вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Безкоштовні правові консультації у бібліотеках


Надання  безоплатної  правової  допомоги – соціальна  програма Уряду України, що гарантує людям захист їхніх  прав.
   У Заліщицькій центральній районній бібліотеці  організовуються заходи з надання правової  допомоги. Основна їх мета –  сприяння  забезпеченню   захисту  конституційних прав, свобод та інтересів  громадян, надання  інформацій, консультацій і роз’яснень з правових питань  для  реалізації Закону України «Про  безоплатну правову допомогу».
   Користувачі ЦБС  зможуть  отримати безкоштовну юридичну  консультацію  кваліфікованих  спеціалістів, у   визначені і погоджені з  відповідними  службами району  дні.  Плануються  спільні   проведення  приймальнями  та бібліотекою  інформаційно-просвітницьких заходів.
    За потреби  надаватимуться  онлайнові консультації.  Отримати  первинну  правову допомогу можна також  за допомогою  електронного  ресурсу: «Правова  допомога. Безоплатна допомога в Україні», за адресою: http/ www ligelspace. org/ index. phg/ ua/.
   Зі складніших питань  можна  отримати відповідь на сайті  та,  розмістивши запитання, на форумі. Там юристи відповідають  протягом доби.
   В усіх регіонах України розпочали роботу місцеві центри  з надання  безоплатної  вторинної   правової допомоги,  які  надаватимуть  таку допомогу  незахищеним категоріям  громадян  у  цивільному та  адміністративному  процесах.
  Для реалізації вторинної  правової допомоги працівники Заліщицького бюро Чортківського місцевого центру відвідали  центральну районну бібліотеку  і обговорили питання співпраці  з бібліотеками району,  передали друковані  рекламні документи,  узгодили можливості  проведення  консультацій юристами.
   Прийом громадян  проводять юристи,  фахівці у галузі права, які працюють у Центрі  з надання дистанційної  первинної правової допомоги  в  Тернопільські обласній  універсальній науковій бібліотеці  (  м. Тернопіль,   бульвар Шевченка,15, А).
    Безкоштовно  надається  первинна  та в окремих випадках вторинна  правова  консультативна інформація в обласній бібліотеці приймальнею Української Гельсінської  спілки   з прав людини,  які також  організовують  виїзні прийоми,  інформаційні та просвітницькі заходи,  поширюють літературу  правового спрямування.
   УГСПЛ  впродовж  восьми років  підтримує  роботу  власної приймальні  у Тернополі. Юрист  приймає  двічі у місяць  з 10.00 до
13.00 год. в  Тернопільській  обласній  універсальній науковій бібліотеці.   
   З графіком прийому  мобільного консультативного пункту  Тернопільського центру  з надання безкоштовної  вторинної  правової допомоги  можна щомісяця знайомитись  у Заліщицькій  центральній районній бібліотеці та  заходити на  email  Pdgtoun @ meil. com.
    Вам потрібен тільки доступ  до Інтернету? Якщо у Вас немає доступу до мережі Інтернет  та комп’ютерів, ласкаво просимо до бібліотеки.
  Ми надаємо  послуги доступу  безкоштовно  у Заліщицькій центральній районній бібліотеці, Бедриківській, Буряківській, Добрівлянській,  Дорогичівській, Колодрібській, Синьківській,  Товстенській, Шипівській бібліотеках-філіях, скап-зв’язку – у Заліщицькій, Бедриківській, Добрівлянській, Синьківській, Колодрібській, Шипівській  бібліотеках.
    Щоб отримати відповіді  на важливі для Вас питання,  достатньо відвідати наші бібліотеки!
         Гостинно запрошуємо і чекаємо Вас!

         Пропонуємо  адреси  центрів  вторинної правової  допомоги:
Тернопільський центр з надання  безоплатної вторинної допомоги
тел.0800-213-103.  Цілодобово.
м. Тернопіль, 46003, вул.За Рудкою,33
officee. ternopil @ legalaid. gov. ua

Чортківський місцевий центр  з надання  безоплатної вторинної  правової допомоги
м.Чортків,  48500, вул. Шевченка,54
тел. 03552 2-09-50

Заліщицьке бюро  з надання  правової допомоги
м.Заліщики, 48600. вул.  Степана Бандери,38
тел. 03554 2-21-33

Немає коментарів: