вівторок, 14 березня 2017 р.

У кожнім творі Кобзаря живе могутня Україна



 Бібліотеки-філії Заліщицької ЦБС присвятили тематичні заходи 203-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. Організовані книжкові виставки, викладки літератури на тему: «Тарас Шевченко – любов і святиня українського народу», «У кожній думці Кобзаря живе могутня Україна», «Незгасне світле слово Кобзаря» та інші.
 У фойє РБНТ центральна районна бібліотека організувала  книжкову виставку «У  кожній думці Кобзаря живе могутня Україна»,  в читальній залі  та на юнацькому абонементі оформлені  книжкові виставки  «Тарас Шевченко – любов і святиня  українського народу», «Високе призначення долі».
 Районна бібліотека для дітей  організувала  книжкову виставку «Кобзарю любий,  славить світ твоє ім’я і край мій нині». Для учнів1-Б класу  гімназії проведено літературно-мистецьку годину «Дитячі долі у творчості Тараса Шевченка».
 Товстенська бібліотека-філія  провела  літературний калейдоскоп для учнів 3 класу «Беру «Кобзар» у руки знову,  немов  святий  щоденний хліб». Шевченківські читання «Ти дав нам силу  рвать кайдани і волю кров’ю окропить, твоє ім’я не перестане  і нашим правнукам служить» – для пацієнтів  геріатричного відділення Товстенської лікарні. Літературну  годину «Вкраїна дарує  Тарасові квіти й  віночок сплітає з його заповітів» організували у бібліотеці для читачів, учнів 6 класу. Тут оформлено книжкові виставки: «Живе душа  поетова святая, живе в святих  своїх речах», «І знов до тебе я приходжу, бо ти для мене  совість і закон», «Ми чуємо тебе, Кобзарю,  крізь століття».
 Добрівлянська  бібліотека-філія  провела 12 березня 2017 року літературну годину: «Вкраїна дарує Тарасові квіти й  віночок сплітає з його заповітів», а Бедриківська бібліотека-філія провела 9 березня для учнів школи огляд літератури: «Шевченко – наш,  він для усіх  століть».
 У Виноградівській бібліотеці-філії оформлено книжкову виставку: «Краса і сила Шевченкового слова»,  проведено літературну годину «Читаємо  Тараса,  вчимося в нього». Блищанецька бібліотека-філія  провела спільно із місцевою  школою літературно-музичну композицію: «Шевченкове слово святе».
 Литячівська бібліотека-філія 10 березня 2017 року провела у школі літературний вечір: «Ми чуємо тебе,  Кобзарю, крізь століття», а у Новосілківській бібліотеці-філії проведено 7 березня  літературну годину: «Геній, народжений народом» і 11 березня –  літературний вечір: «Вкраїна дарує  Тарасові квіти  й віночок сплітає з його заповітів» у БНТ.
 Подільська бібліотека-філія  відкрила книжкову виставку: «На вічній дорозі до Шевченка», а 12 березня 2017 року проведено літературну годину: «Вкраїна дарує Тарасові квіти  й віночок сплітає з його заповітів».
 Городоцька бібліотека-філія  спільно з БНТ провела літературно-музичне свято: «Вкраїна дарує  Тарасові квіти  й віночок сплітає з його заповітів».  У бібліотеці оформлена книжкова виставка «Шевченка голос в країні нашій вільній  не змовкає».
 Шутроминська бібліотека-філія експонувала книжкову виставку: «Тарас Шевченко – любов і святиня  українського народу» і провела огляд літератури: «Тарасові твори сяють, як зорі» у залі  БНТ.
 У Садківській  бібліотеці-філії 9 березня проведено літературну годину: «Шевченкове слово – вічно живе», а у Колодрібській, Дунівській, Синьківській, Зозулинській, Ворвулинській, Солонській, Устечківській, Берестецькій, Ставецькій, Нирківській, Дуплиській, Дзвиняцькій бібліотеках-філіях оформлено  книжкові виставки, 9-12 березня проведено  літературні години: «Навіки з нами серце і слова пророчі».
У Шипівецькій бібліотеці-філії організували онлайн-подорож  «По Шевченківських місцях в Україні та за її межами», оформлено  книжкову виставку: «Вшановуємо великого Кобзаря».
 9 березня Глушківська бібліотека-філія  провела  Шевченківські читання: «Його твори сяють, як зорі»,  а у Торськівській, Вигідській, Попівецькій, Касперівській, Лисівецькій, Лисичницькій   бібліотеках-філіях проведено  літературно-музичні композиції: «Вкраїна дарує  Тарасові квіти  й віночок сплітає з його заповітів».
 У Дорогичівській бібліотеці-філії  відкрито книжкову виставку: «Шевченко вчора,  нині і завжди», проведено віртуальну подорож: «Шевченковими стежками».
 Свершківська бібліотека-філія  провела  дитячий ранок: «Шляхами Тараса», а у Дунівській бібліотеці-філії відбувся конкурс дитячих малюнків «Україна у творах Тараса Шевченка». У Слобідській бібліотеці-філії оформлено книжкову виставку: «Бринить Шевченкова струна»,  проведено літературну годину: «В сім’ї вольній, новій».
 Голіградська бібліотека-філія спільно зі школою і НД провела  у шкільному приміщенні  літературно-музичну композицію: «Вкраїна дарує Тарасові квіти  й віночок сплітає з його заповітів». Бібліотекар  ознайомила з творчістю Кобзаря  біля книжкової  виставки «Кобзареве слово – вічне».
  Бібліотека села Мишків для учнів школи провела літературну годину «У кожній думі Кобзаря живе могутня Україна».

Немає коментарів: