понеділок, 27 березня 2017 р.

Люби і знай свій рідний край



 У Заліщицькій  центральній районній бібліотеці проведено  презентацію  книги Олени  Крушинської «Дністер». ЇЇ автор- науковець, кандидат  хімічних наук, журналіст і  фотограф працює над  власними проектами  в галузі  досліджень  і популяризації  пам’яток.
 Одній з трьох  найдовших річок нашої країни присвячений перший том туристичного  путівника  Олени Крушинської «Дністер. Від  витоків до  гирла Збруча», де головні  персоналії  - пам’ятки  архітектури, історії та природи.
 Їхнє розмаїття  величезне, але бібліотекарі  прагнули  більше ознайомити  присутніх у залі  людей різного віку - дорослих і дітей,   студентів Заліщицького  агроколеджу, майбутніх спеціалістів екологів і    учнівську молодь із  описаними  у книзі 6-го та 7-го маршрутів: «Дністровський каньйон. Від гирла  Стрипи до Заліщиків», і «Від Заліщиків до гирла Збруча».
 Цікаві презентації підготували також і заліщицькі природолюби, які  пропонували їх,  демонструючи і багато фотосвітлин  та відеосюжетів.
 Таким чином доповнювали  інформацію  про Дністер і наше  мальовниче Наддністров’я Галина Гойман, завідувач відділу рекреації Національно-природного парку «Дністровський каньйон, а Лілія Бурдейна-Домарад – талановита фотолюбитель і природолюб демонструвала  власні фотосвітлини  про унікальні флору і фауну краю.
 Віктор Кучер - директор районного туристичного бюро та Христина Івануц – менеджер з туризму  міського підприємства «Заліщики туристичні» розповідали  про можливості  сервісного обслуговування  і туристичний потенціал  нашого краю,  а це сплави річкою, пішохідні туристичні  маршрути,  спелеологічний  та зелений туризм.
 Присутній на заході  перший заступник голови Заліщицької районної державної адміністрації  Роман Краснюк акцентував  увагу на  природоохоронній діяльності і, зокрема, на проведенні  заходів для очищення берегів Дністра.
 На завершення  демонструвався  фільм  про Заліщики «Історія маленького міста» Катерини  Курило, внучки  відомого археолога Юрія Малєєва.

Немає коментарів: