пʼятницю, 22 грудня 2017 р.

Життя – на вівтар України



     
    80-річчю  від дня народження В’ячеслава Чорновола –  Героя України,  борця за незалежність України, державного і політичного діяча, журналіста,  народного депутата України  І-ІІІ  скликань,  одного з лідерів правозахисного руху,  багаторічного  лідера  Народного Руху України присвятили портрет у ракурсі, який проведено 21 грудня 2017 року  у Заліщицькій центральній  районній бібліотеці.
         Присутні в залі  з цікавістю  знайомились із  відеоматеріалами, які  демонструвались  і були  представлені  увазі  присутніх, слугували   яскравим доповненням  до розповіді  ведучої про життєво-творчу  і  громадсько-політичну  діяльність  В’ячеслава Чорновола.
         Із документами  та фотосвітлинами  про зустрічі  та  перебування  В’ячеслава Максимовича  у Заліщиках  ознайомив  Віталій Каспрук – директор  районного краєзнавчого музею.

  

    Спогадами  про В’ячеслава Чорновола – державного і політичного діяча,  правозахисника  і борця  за незалежність України,  багаторічного лідера  Народного Руху України  ділились  із учасниками заходу  у бібліотечній вітальні  Володимир Кулачковський, Пилип Глібов, Павло Лесюк, а голова  районної організації Народного Руху України  Степан Навольський  представляв її  зі своїми побратимами – Петром Романком та Василем Данилюком,   запросивши усіх   до співпраці, для здійснення задумів і  завітів  поборника  за українську державність –  В’ячеслава Чорновола.
         Огляд літератури  біля книжкової виставки «В’ячеслав Чорновіл – Герой України» провела  бібліограф Світлана Пукіш.
          «Дай, Боже,  нам  любити Україну понад усе сьогодні – маючи,  щоб не довелось потім  гірко любити – втративши», –  ці слова  В. Чорновола  по-особливому  важливими є сьогодні для кожного з нас. На заході  були присутні учні  Заліщицького  вищого  професійного училища, молодь,  які уважно   слухали це висловлювання  та  ще багато інших  відомого політика і державного діяча.
         На завершення  звучав  Державний Гімн  України  в спільному виконанні  усіх учасників  пам’ятної  зустрічі.

Немає коментарів: