середу, 28 лютого 2018 р.

Вшанування Небесної Сотні





         У селі Буряківка  відбулися урочини пам’яті Небесної Сотні. 
         В загальноосвітній школі І-ІІ  ступенів проведена година-реквієм: «Не плачте, мамо, я не сам… Нас  тут  ціла Сотня».
         Ведучі  заходу Богомол Наталя, Мельник Ліля згадали  всіх Героїв Майдану, які  віддали життя за нас, за волю  нашої  української держави.
         Учні 6-9 класів  читали віршовані присвяти: «Небесна Сотня» (Павлик Валентин) , «Про Україну»(Мельник Віталій) ;  «Небо падає» (Остапчук Володимир; «Я дякую солдату за життя» (Балюк Марія) та інші.
         Під мелодію пісні «Небесна Сотня білих журавлів» дівчата виконали танець,  в якому у головній ролі була  Мати-Україна (Бойчук Тетяна).
         Бібліотекар  сільської бібліотеки Галина Бурлака  презентувала  учасникам заходу  книгу «Моя Революція» Андрія Юркевича,  учасника  батальйону «Айдар» (позивний «Грізлі»).
         Це - спогади про події 18-20 лютого  2014 року в Києві. Як зазначає автор, «це посвята  тим Героям, які не повернулися додому,  і тим,  хто залишився живим та гартував свій дух для подальшої боротьби».
         Ця книга про Героїв,  які  не задумуючись,  покинули рідні домівки і пішли захищати свої сімї.
         У книзі поміщено також  фотосвітлини,  як свідчення  подій Майдану.
         Саме звідси  Андрій  Юркевич  назавжди поєднав свою долю з Батьківщиною. 16   червня 2014 року  записався  добровольцем у батальйон «Айдар», де  виконував обов’язки  командира відділення,  а 5 вересня  не повернувся з бойового завдання  біля села Весела Гора на Луганщині.
         Мельник Лілія прочитала вірш «Андрійку, мій синочку дорогенький», який написала в пам'ять про свого сина мама В.Є.Юркевич.
          Учасники заходу ходою вирушили до пам’ятника Небесної Сотні, який споруджено у селі і запалили лампадки,  вшанувавши пам'ять наших героїв щирою молитвою, помолилися за мир  і спокій в нашій державі.

Немає коментарів: