середу, 1 серпня 2018 р.

Кіноперегляд у бібліотеці




У Заліщицькій центральній районній бібліотеці розпочався фестиваль європейського кіно.
         Фестиваль Європейського Кіно є ініціативою Представництва Європейського Союзу в Україні і пропонує ознайомитися з кращими фільмами останніх років, знятих в країнах ЄС. Проект створений з метою популяризації європейського кіномистецтва. До програми Фестивалю увійшли фільми-події: призери Каннського кінофестивалю, хіти європейського прокату, номінанти на премію «Оскар» за кращий неангломовний фільм.
         31 липня у бібліотеці Заліщик відбувся перегляд одного із фільмів, які пропонують координатори проекту «Артхаус Клуб».
 «Люблю тебе, мамо» – фільм з програми «Чілдрен Кінофесту» режисера Яніса Нордса (Латвія).
У цьому фільмі розповідається про історію тринадцятирічного школяра Раймонда і його матір. З одного нічим непримітного зауваження в школі розпочинається багатий на пригоди тиждень у житті Раймонда: хлопчик тікає з дому, знайомиться з небезпечним світом нічної Риги, потрапляє в поле зору поліції і, врешті-решт, рятує свій саксофон, дружбу і репутацію в маминих очах.
Важливою у сучасному житті є тематика  стрічки – стосунки батьків та дітей, любов до батьків, обман як механізм захисту, значення совісті та дружби у підлітковому віці.

Учасниками перегляду кінофільму у бібліотеці була молодь і школярі, які оздоровлюються у Заліщицькому обласному дитячому санаторії.

Немає коментарів: