четвер, 23 серпня 2018 р.

Україна: роки історичного поступу


24 серпня – величне державне свято, яке вважаємо датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.
         Ця знаменна дата від 1991 року навіки ввійшла золотою сторінкою в історію нашої держави і започаткувала нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпила вікові змагання за свободу та незалежність багатьох поколінь українства.
У бібліотеках району діють тематичні виставки літератури, присвячені цій події. На книжково-ілюстративних виставках  представлено документальні, літературні, творчі та художні роботи, присвячені історії формування української державності, боротьбі українського народу за незалежність своєї держави, вшануванню пам’яті героїв, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та державний суверенітет України.


У читальному залі центральної районної бібліотеки експонується виставка «Україна: вчора, сьогодні, завжди».
У розділах: «Синьо-жовтий символ Батьківщини», «Незалежна Україна: шлях до мети», «Видатні постаті України», «Батьківщини моєї коріння», «Краю рідний, ти для мене диво!», «Україна: 27 років історичного поступу» представлені книги про історію нашого державотворення від найдавніших часів і до сьогодення, про відомих державних діячів, борців за волю і незалежність України.


Серед книг, які викликають зацікавлення читачів, є вітчизняні, краєзнавчі і діаспорні видання: «Декларація про державний суверенітет України. Історія прийняття. Документи, свідчення», «Здобуття незалежності України 1991. Історія проголошення. Документи, свідчення.» у 2-ох томах, Шаповал Юрій «Держава: ілюстрована енциклопедія України», а також дарункове видання «Російська окупація і деокупація України: історія, сучасні загрози та виклики сьогодення». У цьому збірнику містяться матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, що відбулась 2016 року в Києві. Автори статей виклали власний погляд на історичні витоки та паралелі російської агресії проти України, а також сучасні виклики та шляхи зміцнення системи національної безпеки України.
         Творча палітра, історія краю представлена книгами авторів Заліщанщини.
         Запрошуємо усіх бажаючих переглянути виставки літератури.
         Святкуймо і пам’ятаймо імена і заповіти патріотів України, борців за її Незалежність.
Читаймо і збережімо нашу історію!

Немає коментарів: