понеділок, 5 листопада 2018 р.

Валерій Бачинський – голова земляцтва «Тернопілля»


Заліщанин Валерій Бачинський очолив земляцтво «Тернопілля» у столиці України на початку 2018-го року.
         Пишаємось що наш земляк, який завжди пам’ятає про Заліщики – місто свого народження, навчання і юначого творчого злету, заслужив за свою сумлінну трудову діяльність повагу і визнання.
         Заслужений діяч мистецтв України Валерій Бачинський обрав професію працівника культури ще в юності, як і його рідний брат Олександр, на жаль уже покійний. Закінчив із відзнакою Київський державний інститут культури, був на викладацькій роботі, очолював управління культури Тернопільської облдержадміністрації. Відтак працював у Кабінеті Міністрів України, директором управлінь у міністерствах культури та охорони здоров’я. Нині він – директор-розпорядник Київського академічного драматичного театру імені Івана Франка.
         У своєму інтерв’ю журналістам В. Й. Бачинський розповів, що 20 років тому в Києві було створено громадське обєднання – земляцтво «Тернопілля». Керівники і члени земляцтва прагнуть, щоб це громадське товариство стало справді дієвою організацією, повноважним представником області в столиці, приносило певну вигоду кожному, хто причетний до нього і хто звертається до тернопільського земляцтва.
         «Наша головна мета – предметно допомагати Тернопільщині і активно підтримувати її людей. Усіх нас єднає головне – те, що ми – вихідці з Тернопільщини і любимо свій рідний край, свою велику й малу Батьківщину. І ці щирі, гарячі почуття – в душі й у серці кожного з нас.
Я завжди горнувся до земляків. І це цілком природне явище. І те, що мене обрали головою у нашому земляцтві, теж є логічним, хоча тут не може бути й мови про якусь «першість». Хтось мусить взяти на себе певні організаційні обов’язки», – говорить наш краянин.
Відрадно, що колишній заліщанин Валерій Йосипович Бачинський намагається підтримувати разом із усіма членами ради земляцтва своїх краян і постійно тримати під власною опікою, дійти до кожного населеного пункту, де вони народилися, навчалися у школах, і з яких пішли в життя, тісніше взаємодіяти і допомагати землякам.
Широкий діапазон діяльності земляцтва і плани на майбутнє досить значимі – це і національно-культурні заходи, соціально-економічні, релігійні, освітні та інші.
Бажаємо Вам, дорогий земляче, і усім нашим краянам, членам  земляцтва «Тернопілля» успіхів у вашій праці, сповнення життєво-важливих задумів в ім’я розквіту і могутності України, рідного Тернопілля.

Немає коментарів: