понеділок, 5 листопада 2018 р.

Бібліотека – центр задоволення потреб громади


Публічним бібліотекам сьогодні належить провідна роль у створенні інформаційного та культурного простору регіону. Виконуючи важливі соціальні та комунікативні функції, бібліотеки сприяють розвитку територіальних громад, забезпечують успадкування історичного досвіду й національної культури, традицій та звичаїв. Діяльність бібліотек організовується відповідно до запитів громади. В основі оцінки якості їх роботи має бути суспільна думка.
         Як функціонувати бібліотекам в умовах реформування, утворення ОТГ? На ці питання намагалися знайти відповідь учасники районного семінару бібліотечних працівників Заліщицької районної централізованої бібліотечної системи.
         З інформацією «Публічні бібліотеки – центри громади: сучасне бачення» виступила директор Заліщицької ЦБС О.Й.Тракало.
         З консультаціями, методичними порадами на теми: «Бібліотека та громада: єдині пріоритети на шляху реформування», «Інформаційне обслуговування сільської громади: поєднання традиційних та інноваційних послуг», «Краєзнавча діяльність бібліотеки – один із основних шляхів входження у соціум громади», «Організація читання сучасної дитини на шляху до нової моделі» виступили працівники центральної районної бібліотеки О.А.Калінка, М.В.Рудик, С.І.Пукіш, О.І.Топольницька, завідувачка районної бібліотеки для дітей.
         Бібліотекарі були активними під час проведення професійного діалогу: «Бібліотека і громада».
         Учасники районного семінару одностайно визначили для себе головні завдання у період реформування галузі. Сьогодні потрібно відповідати вимогам часу і потребам громади, бути корисними і цікавими для жителів свого села, пропонувати громадській спільноті нові послуги, ідеї, активно залучати людей різного віку до співпраці.

Немає коментарів: