четвер, 22 серпня 2019 р.

Зустріч у бібліотеці


У рамках фестивалю InStrum Fest Zalischyky,  метою якого було повернути місту його гідний статус на туристичній мапі України, окрім музичної програми відбулись і  пізнавально-інформаційні зустрічі.
 17 серпня у читальній залі Заліщицької центральної районної бібліотеки відбувся воркшоп історика Михайла Сопилюка «Історичними місцями Заліщик»,  а також  Олександр Степаненко, голова ЕГО «Зелений світ» та ГО «Гельсінкі –XXI  презентував фотохроніку Подільського туристично- краєзнавчого товариства «Як розпочинався активний туризм на Подністров’ї?»,

Ведуча заходу  Ольга Тракало – директор ЦБС представила доповідачів-краєзнавців, які активно підтримують бібліотеки і спільно проводять цікаві заходи.
   Учасники зустрічі – працівники та читачі бібліотеки, гості міста у той день збагатились цінною інформацією з історії міста та краю, яку будуть і надалі пропонувати туристам, відвідувачам Наддністрянського краю.

  Історик, автор ряду книг, статей та публікацій на теми краєзнавства Михайло Сопилюк ознайомив присутніх на заході зі своїм творчим доробком і подарував бібліотеці свої нові книги: «Дорогою правди» (про життя і духовні служіння братів Владики Якова і отця- доктора Єроніма Тимчуків, уродженців села Дуплиська Заліщицького району) та  «Степан Слободян – провідник ОУН Карпатського краю» (про уродженця с. Синьків, Заліщицького району Степана Слободяна  – «Клима», «Єфрема»,  керівника Карпатського крайового  проводу ОУН в організації та ідеологічному забезпеченні українського національно- визвольного руху в період середини 1940-х початку 1950 років).
    
       У бібліотеці були організовані книжкові виставки: «Ти в серці вічна і єдина, моя маленька Батьківщина», «Літературне сузір’я», демонструвались відеофільми про край та туристичні маршрути, про історичні заповідні місця, природні заповідники  і про відомих особистостей.




Немає коментарів: