четвер, 29 серпня 2019 р.

Вшанування пам'яті захисників України


29 серпня в Україні оголошено Днем пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме цього числа в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

У центральній районній бібліотеці та бібліотеках району  організовуються різні заходи  – години пам’яті, зустрічі з рідними загиблих краян,  обговорення та презентації книг,  спілкування з воїнами-учасниками АТО  та інші.
      Оформлені викладки літератури «Події, що змінили долю України», «Україна – єдина країна», «Не здолати Україну», «Пам’ятаймо  імена Героїв».


       Працівники бібліотек району зібрали біографічні відомості, фотодокументи, записали спогади рідних,  склали бібліографічні і вебліографічні списки з посиланнями на джерела, які доповнюють  інформацію  про загиблих Героїв – учасників АТО,  наших краян.
        Альбом «Герої – в наших серцях» постійно експонується у бібліотеці,  а також пропонується  для ознайомлення учасникам  бібліотечних заходів.
          Аналогічні матеріали зібрано у Солонській та Шипівецькій бібліотеках-філіях ЦБС, де оформлено  Куточки пам’яті, присвячені  Героям АТО- односельчанам, які загинули у боях на Сході України. 

          Бібліотечні працівники організовують зустрічі з рідними загиблих воїнів. У центральній районній бібліотеці створено книгу-спогадів їх матерів «Слова маминого серця». Зібрано  присвяти і оформлено книгу «Автори Заліщанщини – Героям-сучасникам».

    Історія і сучасність України, українського народу – це твір героїв України, це діло людей, які віддали всі свої сили, і своє життя для добра Українського народу: його свободи і державності, могутності і процвітання. Україна – це діло героїв, які поставили добро рідного народу понад свої особисті та будь-які інші інтереси і були вірними своїй ідеї до останнього подиху.

Схилімо сьогодні наші голови і вшануємо пам’ять наших героїв, які загинули в зоні АТО за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу.

Немає коментарів: