пʼятниця, 19 червня 2020 р.

Книжковий дарунок для сільських бібліотек Заліщанщини


Благодійний фонд «Фундація Дарини Жолдак» спільно з ТОВ «Нова пошта» в рамках акції «100 000 книжок для сільських бібліотек» організували надзвичайно цікаву і корисну справу, даруючи дітям нові неймовірні та інтерактивні книжки, і спонукаючи їх до читання.
         Цей проєкт спрямований на те, щоб згуртувати мешканців українських міст заради важливої мети – зібрати книги для дітей з українських сіл.
         2 квітня цього року у Міжнародний день дитячої книги стартувала ця акція. А днями ми отримали дві назви видань: «Спляча красуня» та «Кіт у чоботях», які надійдуть в усі сільські бібліотеки району, включаючи бібліотеки ОТГ. До кожної сільської книгозбірні передамо по 3 книги.


         Кожне видання містить QR-код, завдяки якому є можливість наочно поспостерігати за «живими» зображеннями та послухати казку, для цього потрібно завантажити спеціальний безкоштовний додаток Wow Box AR.
         Фундація Дарини Жолдак – українська благодійна організація, що заснована в жовтні 2012 року, в пам'ять про Дарину Жолдак – відомого арт-критика, мистецтвознавця, галериста, яка відійшла у вічність раптово у лютому 2012 року.
         Для продовження справи дружини з популяризації культури та мистецтва її чоловік, Андрій Федорів заснував «Фундацію Дарини Жолдак». Серед проєктів Фундації – збір книг для дітей: «Подаруй дитині книгу», «100 000 книг для сільських бібліотек», проєкт з розвитку читання «Як приборкати Книжкозавра» та інші.

         За останні роки фонди бібліотек, особливо сільських, мало поповнюються сучасною літературою. А діти із сіл мають все менше можливостей читати цікаві та пізнавальні книги. Фундація Дарини Жолдак вже третій рік збирає книги для сільських бібліотек, і, щоб збільшити масштаби допомоги, організатори об’єдналася з провідними діячами культурно-книжкової сфери України – Форумом видавців, Мистецьким Арсеналом та  Українською бібліотечною асоціацією. Так і народився проєкт «100 000 книг для сільських бібліотек».
         Щиро дякуємо організаторам благодійної акції – важливої для дітей і батьків, бібліотекарів та організаторів дитячого читання.

Запрошуємо маленьких читачів та їх батьків у книгозбірні району, для ознайомлення з цікавими книгами – казками з ілюстраціями українських художників, які подарувала @nova.poshta.official в партнерстві з  @foundDZ.

Немає коментарів: