субота, 14 січня 2023 р.

20-ліття роботи Інтернет-центрів

 14 січня Заліщицька міська публічна бібліотека відзначає 20-ліття роботи Інтернет-центрів.

Згадуємо, як під мелодію щедрівок, коляди зимового дня 2003 року відкрилися перші Інтернет-центри. Централізована бібліотечна система взяла участь у конкурсі проектів “Інтернет для читачів публічних бібліотек України -LEAR – П” і визнана його переможницею.
Тоді почалася нова Інтернет-ера в районній бібліотеці, Товстенській і Синьківській бібліотеках-філіях. Багато довелось докласти зусиль, завдяки злагодженій роботі директора Ольги Тракало (1992-2021 рр.), бібліотечних працівників, при допомозі системних адміністраторів Юрія Ухналя та Романа Кулешка
Основний принцип діяльності –безкоштовний доступ до Інтернету, започаткований проектом «LEAP». Користувачі відразу відчули перевагу, і навіть створювались черги, щоб отримати кваліфіковану інформацію.
Приємно відзначити, що керівництво бібліотеки не зупиняється на досягнутому й активно працює над підвищенням престижу бібліотеки, адже час диктує свої вимоги. Тому й задовольняти інформаційні потреби користувачів можна лише за рахунок впровадження сучасних технологій.







Немає коментарів: