пʼятницю, 17 березня 2023 р.

Любомир Гузар

 “Щоб бути щасливим треба бути добрим” – такою була тема зустрічі у літературній вітальні Заліщицької міської центральної публічної бібліотеки. Захід приурочений до 90-річчя від д.н. Блаженнішого Любомира Гузара – єпископа Української греко-католицької церкви, особистість, яка все своє життя присвятила служінню Богові і людям.

Спогадами про Блаженнішого Любомира поділився отець-декан Роман Бронецький та отець Іван Сендзюк, яким пощастило навчатися у Блаженнішого та разом з ним відправляти Богослужіння. Цей період отці згадують з великим захопленням та відчуттям щастя. Адже вони могли пізнати глибину його мудрості та водночас відчути простоту, доступність та щирість у спілкуванні. Своїм враженням від зустрічі з єпископом поділилася Наталія Кудрявцева : “Це як світло, тепле і зігріваюче”.
Ведучі заходу Світлана Пукіш та Лілія Вонс зупинились на визначних моментах життя Блаженнішого Любомира. Ознайомили присутніх із книгами представленими на книжковій виставці “Божій справі життя присвятив ”. Відеоряд про біографію Любомира Гузара підготував Андрій Машера.
На завершення прозвучала пісня групи МетаНоя “Любомир”, присвячена Блаженнішому Любомиру Гузару.

Немає коментарів: