пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

Краяни-митці відвідали районну книгозбірню

   
Нещодавно уродженці села Виноградне нашого району Іван та Василь Салевичі зустрілись із працівниками Заліщицької центральної районної бібліотеки. Імена відомих митців добре знають жителі нашого району, бо по-особливому дорожать вони рідним краєм, підтримують зв`язок не тільки з родиною, але й з багатьма творчими особистостями Заліщанщини.
   Під час зустрічі з бібліотекарями Василь Салевич - диригент, заслужений працівник культури України, який тепер керує хоровими колективами на Харківщині, розповів про свої творчі здобутки, подарував авторські пісенні альбоми із творами, які звучать у виконанні хорових колективів "Сяйво", "Світанок", "Водограй" та церковного хору у м. Харкові.
   В.М. Салевич активно пропагує українську пісенну спадщину.
   Рідний брат Василя Салевича - Іван живе у Чернівцях, скульптор, художник, член Національної спілки художників України, учасник всеукраїнських, міжнародних виставок. Скульптурні, живописні твори митця зберігаються в музеях та приватних колекціях України і за кордоном. Незабаром у бібліотеці буде відкрито виставку з його творами, яку Іван Миколайович запропонує для ознайомлення жителям району.   

Більше дізнатись про Івана та Василя Салевичів можна на сайті ЦБС
 

Немає коментарів: