пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Заліщицький осередок диктанту в бібліотеці

 
  9 листопада, у День  української писемності та мови,  в Заліщицькій центральній районній бібліотеці відбувся 16-ий  радіодиктант національної єдності. Він об'єднав усіх небайдужих заліщан навколо українського слова. Разом з колективом бібліотеки диктант писали: вчителі, учні Вищого професійного училища, письменники та журналісти, працівник міської ради.
  Текст диктанту був цікавим та актуальним. Створивши в бібліотеці осередок  диктанту, бібліотекарі прагнули підтвердити статус української мови як державної і рідної кожному, хто любить і шанує українське слово та  хоче зберегти його для нащадків.
  Цікаво пройшло обговорення написаного, адже кожен відстоював свою думку.
 До уваги присутніх   було запропоновано книжкову виставку: "Мова - душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб" і  тематичну поличку довідкових видань з мовознавства "Не бійтесь заглядати у словник:
                          Це пишний яр, а не сумне провалля..."
  Актуальною була і добірка статей з періодичних видань: О. Пономаріва, Т. Марусика,                   О. Різникова, В.Білецького, І. Ющука, Г. Філіпчука, в котрих порушуються питання двомовності, функціонування української мови як державної і  мовні поради на щодень.
  Маємо надію,  що Радіодиктант національної єдності стане традиційним для громадськості міста і в  наступному році буде  чисельнішою кількість учасників, бо  мета акції- не перевірка грамотності, а - єднання!

 

Немає коментарів: