середу, 23 листопада 2016 р.

З любов'ю до рідного краю



  
  Немає  в людини  місця  дорожчого,  ніж те,  де вона народилась, землі,  на якій зросла,  любить  і  повсякчас дбає  про окрасу  своєї «маленької батьківщини».
   А щоб любити  по-справжньому рідний край,  його слід добре знати,  вивчати історію  і примножувати славні традиції,  берегти природу, культуру і вписувати в історичний літопис  свої імена і добрі справи.
    Під час відвідин рідних Заліщик Василь Лопух щоразу відвідує нашу бібліотеку. Нещодавно наш краянин, який тепер живе і працює в Америці, відвідав своїх батьків і завітав до Заліщицької центральної районної бібліотеки.   

     Василь Степанович постійно цікавиться нашими справами, дбає про зміцнення матеріальної бази установи, дарує книги. Цього разу привіз і вручив цінний дарунок для центральної районної бібліотеки - ноутбук та Туристичний путівник "Дністер" Олени Крушинської, Т. 1.
  Василь Лопух -  уродженець Заліщик,   кандидат  економічних наук,  нині директор Адміністрації  НТШ в Америці ( м. Нью Йорк) ініціював екскурс  в історію: «Історія міста:  артифакти на мапі міста та в Інтернеті», який було проведено 17 листопада у читальному залі Заліщицького агроколеджу  імені  Євгена  Храпливого.
    Виступ-презентацію  "Предмети з минулого - свідки історії Заліщик" підготував і запропонував історик Михайло Сопилюк, автор книг, статей, наукових розвідок з історії міста, заступник директора  агроколеджу.
  Віталій Каспрук –  директор районного краєзнавчого музею зробив повідомлення: "Історія  археологічних досліджень  у  місті Заліщики".


    «Я виріс тут, і край мені цей милий,  і тисячі доріг, мільйон вузьких  стежинок мене завжди на ниву батьківську веде»– саме такими  словами  представила виступаючого Василя Лопуха ведуча заходу Ольга Тракало, директор Заліщицької ЦБС.
  Наш гість в той день розповів про встановлені артифакти з історії Заліщик і демонстрував авторський веб-сайт про Заліщики  в Інтернеті, запросивши на майбутнє до співпраці молодь і усіх жителів міста.
  На сайті Василя Лопуха розміщені авторські фотосвітлини Лілії Бурдейної - Домарат, які викликають великий інтерес любителів природи. Про свою працю пані Лілія розповідала з великим захопленням і дивувала усіх присутніх своєю спостережливістю і вмінням бачити унікальні рослини і тваринний світ.
  В. С. Глова, директор агроколеджу подякував усім виступаючим за цікаву інформацію і вручив їм щорічник "Заліщицький аграрний коледж ім. Євгена Храпливого" , 2016 рік.
  На виставках які підготували бібліотекарі агроколеджу і центральної районної бібліотеки,  були представлені друковані краєзнавчі видання, що доповнювали історію міста і краю.

Немає коментарів: