вівторок, 30 січня 2018 р.

День Соборності України: відродження нації





   23 січня 2018 року у Заліщицькій центральній районній бібліотеці проведено історичну годину «День Соборності України: відродження нації», присвячену 99-ій річниці проголошення Соборності України та 100-річчю прийняття Четвертого Універсалу Української Центральної ради.


   Ведуча заходу Ольга Тракало акцентувала увагу на важливості історичної дати і ІV-го Універсалу, коментуючи відеосюжети про ті події та сторінки історії українського державотворення.
   З історичною довідкою про передумови і значення проголошення Соборності та прийняття Четвертого Універсалу для української держави виступив лектор-історик Василь Сопівник.

   У читальному залі бібліотеки експонувалась книжкова виставка, огляд літератури видань і документів, які були на ній представлені, провела бібліотекар Галина Балицька.
   У заході взяли участь учні Заліщицького ВПУ, працівники райдержадміністрації, громадськість міста.

   Роман Краснюк – перший заступник голови РДА та Степан Навольський – голова НРУ і ГО учасників АТО подякували організаторам заходу за цікаві програми і закликали усіх до єдності, збереження історичних здобутків та активності у державотворенні, могутності і справедливості,  миру  в Україніі.

   Завершився патріотичний захід виконанням Державного Гімну України учасниками дійства.

Немає коментарів: