вівторок, 30 січня 2018 р.

Їхні серця згоріли у борні



   Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України, цвіту нашого народу, його славним синам, які в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче – життя, героям, що впали в страшному бою на маленькій станції Крути була присвячена година пам’яті.

   29 січня у читальній залі районної бібліотеки зібралась учнівська молодь 8-10 класів обох загальноосвітніх шкіл міста Заліщик, щоб знову підтвердити подвиг українських юнаків під Крутами, які своєю кров’ю окропили землю в боротьбі за волю України і навічно залишаться в історії, як символ національної честі, героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
   Під час проведення заходу демонструвалися відеофільми про крутянські події. Провідний бібліограф Світлана Пукіш біля виставки «Крути – наша історія, наша слава» зробила огляд друкованих видань.

   Ведуча заходу Лілія Вонс – бібліотекар юнацького абонементу, завідувач відділу обслуговування відзначила, що 100-річчя подвигу крутянців Україна вшановує зі сльозами на очах, бо сьогодні подвиг трьох сотень юнаків повторюють їхні нащадки, які так само сміливо і мужньо боряться з тим же агресором. Українська земля, на жаль, знову плаче кров’ю своїх синів у так званий «мирний час».




  Під час зустрічі звучали вірші Миколи Щербака «Крути», Лесі Храпливої «Крутянцям», Олени Кір’янової “Крути», які читали учні-десятикласники: Богдан Присяжнюк, Марія Бліхар (ЗОШ №1 ім. О. Маковея), Діана Губіш і Роман Молодиня (ЗОШ №2).
   На завершення звучав Гімн України, який урочисто підтримала молодь та усі присутні на заході.

Немає коментарів: