вівторок, 13 березня 2018 р.

Шевченкова весна довіку не зів’яне, його «Кобзар» нікому не спалить



9 березня 2018 року працівники Заліщицької центральної районної бібліотеки організували книжкову виставку і літературну сцену у вестибюлі районного будинку народної творчості, які присвятили 204-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка – національного Генія, Пророка, Велета України.
         На книжковій виставці «У кожній думці Кобзаря живе могутня Україна» були широко представлені друковані видання у її підрозділах: «Тарас Шевченко: життя, любов, безсмертя», «Тарасові твори сяють, як зорі», «Тарас Шевченко – загадка таланту у світі мистецтва».

         Експонувались книги різних років видань «Шевченків «Кобзар» – святиня українського народу», «Шевченко – на сторінках діаспорних видань», «Книги-дарунки Наукового Товариства імені Шевченка Америки».

         Із великою цікавістю знайомились учасники районного Шевченкового свята з представленими експонатами «Ім’я Шевченка – у родинах заліщан», де можна було побачити давні вишиті портрети Кобзаря і текст його величного й вічного «Заповіту» (роботи Юстини Аніловської , Ольги Плеш, Катерини Вигилюк), книги-реліквії з родин Ганни Мицько, Марії Бежук, Богдана Папушка, Тетяни Баранецької.
Вчителька Ірина Ковальчук передала на виставку портрет Шевченка, який зберігається у родині і є в експозиції кімнати-музею письменника і редактора Петра Ковальчука, а також як незабутню пам'ять про відвідини вчительки та її учнів у 1967 році могили Шевченка в Каневі – жменьку землі із священного місця.

        
  
  На чільному місці був «Щоденник Шевченка», якому цьогоріч виповнилось 160 років, а також фотовиставка Василя Іванишина із пам’ятниками у селах нашого району «Тарас Шевченко -- на Заліщанщині».

     
  

Біля мікрофону було чимало бажаючих читати і декламувати вірші Шевченка, а також лунали пісні на його слова у виконанні учнів Бедриківської ЗОШ І-ІІ ступенів.


Немає коментарів: