понеділок, 5 березня 2018 р.

Впровадження УДК (Універсальної десяткової класифікації) у роботу публічних бібліотек району



28 лютого   в читальній залі   центральної районної бібліотеки   проведено  районний семінар-практикум для бібліотечних працівників, де розглядалось питання впровадження УДК.
З інформацією  «Про Постанову  Кабінету Міністрів України № 177 від 22 березня 2017 року «Про  припинення  використання  Бібліотечно-бібліографічної  класифікації та  впровадження Універсальної десяткової  класифікації  для  організації  фондів та довідково-пошукового апарату бібліотек системи  за Універсальною  десятковою класифікацією»  і про      переведення бібліотек  на систематизацію документів за УДК, як важливий момент перебудови  діяльності  бібліотечних установ району» виступила  директор РЦБС  Ольга Йосипівна Тракало.
Методичні рекомендації: «Структура таблиць УДК: основні розділи», «Впровадження  УДК у роботу  бібліотек системи: скорочені таблиці УДК», «Переведення  каталогів і картотек  у бібліотеках системи  за   класифікацією УДК»  надали: О.А.Калінка, завідувач  відділу  інформаційно-бібліографічної  та методичної роботи,  В. Р. Брєєва  та Л. М. Родинюк – завідувач та  бібліотекар сектору обробки і комплектування літератури центральної районної бібліотеки.
         Мультимедійну презентацію  «Впровадження УДК  у роботу  публічних бібліотек Заліщицької РЦБС»  підготувала  бібліотекар Інтернет-центру О. С. Титор.
         Бібліотекарів  ознайомлено із заходами Заліщицької РЦБС  по впровадженню УДК  у практику роботи бібліотечних установ району, їм надано методичні рекомендації щодо   пересистематизації книжкового фонду на УДК.
         Для працівників РЦБС  будуть  і надалі  готуватись рекомендації  по пересистематизації фондів,  а складні  випадки індексації та питання, які потребують  прийняття   спільних рішень, обговорюватимуться  на  семінарах, практикумах.

Немає коментарів: