четвер, 21 лютого 2019 р.

Небесна Сотня, Вам наша пам'ять і любов!

 До Дня Героїв Небесної Сотні, 5-ої річниці Євромайдану проводяться тематичні заходи у бібліотеках Заліщицької централізованої бібліотечної системи – книжкові виставки, огляди літератури, реквієми, години пам’яті, відеоперегляди, літературні читання, обговорення книг.
   20 лютого працівники Заліщицької центральної районної бібліотеки провели годину-реквієм «Небесна Сотня, Вам наша пам'ять і любов!»

    Бібліотекарі Галина Балицька і Тетяна Баранецька перегорнули сторінки героїчної історії 2013-2014 років, а бібліограф Світлана Пукіш ознайомила з друкованими виданнями, які експонувались на виставці.
   Студенти Заліщицького агроколеджу ім. Євгена Храпливого ВП НУБіП з тривогою переглядали відеосюжети, які демонструвались у читальному залі бібліотеки, про приклади великої людської, громадянської і національної відваги, самовідданості, сили духу і стійкості людей, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.
   Минуло п’ять років з часу трагічних подій, що сколихнули країну, світ.
Тисячі спраглих життя, любові та надії молодих людей відстоювали честь та світле майбутнє нашої країни під час Революції Гідності.
   Неозброєних, беззахисних їх нищили снайперські кулі. Рідні та близькі мужніх Героїв донині не можуть оговтатися, повірити у непоправну втрату своїх синів, чоловіків, братів і батьків.
   Директор бібліотечної системи району Ольга Тракало розповіла молоді про те, що минулого року Заліщицька центральна бібліотека організувала реквієм пам’яті про Героїв Небесної Сотні, під час якого ділилися найсокровеннішими спогадами про своїх дітей, братів і батьків   родини шести наших земляків, уродженців Тернопільщини – Назара Войтовича, Устима Голоднюка, Тараса Слободяна, Олександра Капіноса, Ігоря Костенка, Василя Мойсея, Василя Аксенина. Брат і товариші Юрія Вербицького, родина якого походить із села Блищанка нашого району, і Любов Прядко – педагог, авторка книги «Герой» із села Гнідин Бориспільського району Київської області також були учасниками цього пам’ятного дійства і долучили свої спогади і жменьки землі з рідних місць Юрія.
   Тоді ж у 2018 році визначено і освячено місце у міському сквері, де буде зведено пам’ятник Небесній Сотні.
    Цьогоріч, 20 лютого учасники заходу вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання і поклали символічний вінок у формі великого серця, який працівники бібліотеки обрамили гірляндою з червоної калини і з безсмертниками та синьо-жовтою стрічкою.
Бібліотекарі щиро вдячні за допомогу керівнику МПП «Арма» Івану Навольському і працівникам підприємства, які виготовили металевий каркас серця.

   У цей день були запалені свічі пам’яті у Заліщиках також біля стели Героям Небесної Сотні на центральному майдані міста, де відбувся реквієм, і на міському кладовищі, на могилах учасників АТО.

Немає коментарів: